Innen elgjakta starter i september, vil det være nærmere ett år siden de fleste av oss har skutt på bevegelige mål. Det kan fort gi utslag på treffsikkerheten. Ved Oslo Skytesenter finnes det en kur for nettopp dette. Som eneste skytebane i Norge kan de tilby en innendørs skytekino hvor du kan skyte på bevegelige mål – med egen rifle og skarp ammunisjon. Det gjør at du får øvd inn skyteteknikken på naturtro viltmål i bevegelse.

– Dette kan gjøre selv de mest erfarne jegerne mer forberedt på vanskelige situasjoner som kan oppstå under jakt. Man blir rett og slett en bedre jeger ved å finpusse teknikken og ferdighetene i skytekinoen utenfor sesongen, sier Anders Eriksen ved Oslo Skytesenter.

Annonse

På senteret på Haugenstua i Oslo. finner du også innendørs skytebaner, og en jakt- og våpenforretning. På riflebanen, som har elektronisk skivetrekk, kan du skyte inn jaktrifla, presisjonsteste ammunisjon og trene på treffsikkerheten mens du venter på jaktsesongen. Instruktørene hjelper deg med å stille inn siktet og andre nødvendige justeringer, og her kan du også registrere obligatoriske prøveskudd til storviltprøven.

Lurer du på reglene for oppskyting til storviltjakta? Her finner du reglene for oppskyting i 2020/2021.

rifle, skyting, trening, oslo skytesenter
På riflebanen får du trent på skyting under gode forhold.