Med dagens teknologi har det strengt talt aldri vært enklere å få til sylskarpe bilder- selv for en fersking. Tiden hvor en måtte investere i et dyrt speilreflekskamera for å få gode bilder er forlengst forbi.

Mange jegere er gjerne glad i å forevige minnene; alt i fra sin firbeinte jaktkompis i spikerstand, til den dagen storoksen falt. Spekteret innenfor "jaktbilde" er enormt. Sitter du inne med et blinkskudd kan du fortsatt delta i konkurransen, der hovedpremien har en verdi på over tolv tusen kroner.

Over all forventning

JEGERs fotokonkurranse debuterte i 2021 og ble en suksess. Nå er det ikke lenge igjen før historiens 2. vinner av konkurransen skal kåres.

– Årets konkurranse har hatt en respons over all forventning, med totalt 274 bidrag så langt i årets konkurranse, med 45 deltakere i en runde som «toppnotering», forteller Åsgeir Størdal, tidligere redaktør i JEGER.

Suksessoppskriften er nok at det er såpass enkelt å delta: Har du tatt et godt jaktbilde? Send det på Messenger til JEGER eller epost konkurranse@jeger.no, og vipps så er du med i konkurransen.

Sjekk ut noen bidrag fra fotokonkurransen i 2021 som holdt til premieringer:


Folkejuryen bestemmer rundevinner

Det er lurt å være flittig når månedens bidrag legges ut til avstemming på JEGER.no. Det skjer omtrent samtidig med at bladet kommer i postkassa: 1.premie i hver runde går nemlig til det bildet som får flest stemmer fra «folkejuryen».

– Vinneren fra hver runde får ett års abonnement på JEGER og walkover til årsfinalen. 2. og 3. plassen kåres av JEGERs fotojury, og blir premiert med henholdsvis ei kompakt og smart Fenix-lykt fra Teno Astro og Snowline-brodder fra Hansi, som gir deg spikerfeste både på holka og i hjortelia, forklarer Størdal.

LES MER: Toppjakt sikra toppremien i 2021

Mange stemmer

På stemmefronten har det også vært bra aktivitet, med 3350 stemmer avgitt så langt i årets første runder. I fjor toppa det seg under finalen, der det ble avgitt 2700 stemmer, men også i siste kvalifiseringsrunde var det veldig høy aktivitet. Derfor blir det spennende å se innspurten nå i årets to siste runder.

Når årets siste kvalifiseringsrunde er unnagjort, er det klart for årsfinale. Da kårer JEGERs fotojury hvem som vinner årets hovedpremie, som er en Zeiss Conquest HD 10 x 42, til en verdi på 12.300 kroner. JEGERs folkejury er også i sving og kårer vinnerne av fine premier fra JEGER og Fri Flyt.

Husk fristen for nest siste runde

– Det er stor variasjon i bildene, alt fra klassiske trofébilder til møter med ville dyr. Men det er liten tvil om at vår firbeinte hjelper, jakthunden, er et særlig populært motiv både før, under og etter jakta, forteller han.

– Ellers er det gledelig å se at så mange jegere tar med den yngre garde på jakt, avslutter Størdal og minner om at påmeldingsfristen i denne runden, som er nest siste runde, allerede er nå på søndag den 9. oktober.

LES OGSÅ: Slik tar du bedre jaktbilder