Bli med i 5.runde av JEGERs fotokonkurranse

– Det var som om fjella sa: «Vi kan ikke gi dere så mye fugl i sekken, men vi kan gi dere dette», sier Ida Aune Ødegaard-Ruud som vant 4. runde av JEGERs fotokonkurranse. Nå kan du også bli med i konkurransen fram mot årsfinalen, der ei Bergara-rifle er hovedpremie.

Sist oppdatert 9. mai 2021 kl 21.14
solnedgang Gåsvassfjella Namsskogan rypejakt
Den magiske solnedgangen fra Gåsvassfjella nordvest i Namsskogan over mot Nordlandsgrensa, bidro til at Ida Aune Ødegaard-Ruud vant 4. runde av JEGERs fotokonkurranse

I ti utgaver i 2021 kårer vi tre månedsvinnere. 1.premie går til det bildet som «folkejuryen» gir flest stemmer, og er ett års JEGER-abonnement inkl. caps eller kniv. 2. premie kåres av JEGERs fotojury, og er ei Fenix-lykt fra Teno Astro eller et miragebånd fra A-tec. 3. premie er et Neverlost førstehjelpsett fra Norma.

Alle premievinnere går videre til årsfinalen, der 1.premie er ei Bergara B14 Sporter-rifle fra Norma (verdi kr 11.500) i valgfritt kal. 6,5/ .308/ 30-06. 2. og 3. premie er abonnement og bøker fra JEGER/ Fri Flyt.

Slik blir du med

Bildene skal være relatert til jaktutøvelse i henhold til norsk viltlovgivning. Alle som skal delta, må like og følge JEGERs Facebook-side. Send ditt bidrag som Facebook-melding til JEGER eller til JEGER på epost (gir best bildekvalitet). Kun ett bilde pr. innsender kan delta i hver runde.

Frist for innsending til 5. utgavekonkurranse er tirsdag 11. mai. Bildene legges ut til avstemming ca. 3. juni.

Naturens gave

Og det var ingen tvil i folkejuryen om hvem som skulle vinne forrige runde i JEGERs fotokonkurranse: Den magiske solnedgangen fra Gåsvassfjella nordvest i Namsskogan over mot Nordlandsgrensa, sier mye om hva vi søker i naturen. Ida og mannen Magnus hadde jakta hele langhelga med base i Litlgåsvassbu som de hadde leid av Namsskogan fjellstyre. Til tross for den medlånte irsk setteren Storm og familiens nykomling Frost (kleiner münsterländer), så utbyttet ut til å bli magert.

– Vi hadde bare sett 12 fugl på tre dager. Men så, den siste kvelden før vi skulle dra heim, tok Storm stand. Magnus gikk opp, og endelig ble det fugl i sekken. Og så fikk vi den nydelige solnedgangen, som om naturen ville gi oss det som gave isteden. Det var nesten så jeg ble overtroisk, ler Ida.

Å «leve i turen»

Melhusjenta som har bosatt seg i Stjørdal der hun jobber som barnehagelærer, beskriver seg og mannen som allsidige friluftsbrukere med en solid forkjærlighet for småviltjakt og hund. Sjøl er hun arvelig belasta og tok jegerprøven som 15-åring.

– Vi er veldig glade i «nærturer», men det er så mange fine plasser å ta av. Vi har tilgang til hytte både i fjellet mellom Selbu og Tydal og ved havet ute på Hitra, samtidig som villmarksområdene i Børgefjell fascinerer meg. Egentlig spiller det jo ingen rolle hvor man er: Det handler om å «være i turen», leve med årstidene og se alt som skjer rundt deg, sier Ida.

Du kan for øvrig fortsatt gi din stemme i JEGERs folkejury: På kvelden tirsdag 11.mai stenger "valgurnene", før vi kårer en vinner i 4. runde.

Hurra for hundene

Det var mange fine jaktbilder som kom inn på fagjuryens topp 10-liste i 3. runde: Jon Mjørud Hansens bilde fra fuglejakt i flotte fjell, Monica Settemsdal med noe som ser ut til å være utsikt over halve Nordmøre, og Ove Finstad med et godt sett bilde av en fargerik laminatstokk opp mot en fargesprakende furugadd.

Juryen må som vanlig ta tøffe beslutninger, og synes hund er mer best enn hest: 2. premien går til dette artige elgfallet som Karl Odin Bruvold har foreviga. 

elgjakt grå elghund på elgokse i vannet
Fuktig elgfall foreviga av Karl Odin Bruvold ga 2. plass i JEGERs fotokonkurranse og plass i årsfinalen.

3. premie går til blinkskuddet fra Hans Christian Fallan av setterens stand. Premier kommer i posten! Sammen med Idas bilde fra Namsskogan, er disse i tillegg med til årsfinalen, der hovedpremien er en Bergara B14 Sporter fra Norma.

engelsk setter vinterrype
Hans Christian Fallans situasjon med engelsk setteren og vinterrypa ga 3. plass.
Publisert 9. mai 2021 kl 21.14
Sist oppdatert 9. mai 2021 kl 21.14
annonse
Relaterte artikler
annonse

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen