Det sies at man ikke skal skue hunden på hårene, og for yorkshire-terrieren Bixit gjelder dette til gangs: Ikke bare er hun ettersøkshund, hun er også jakthund og stadig med på jakt.

– Det går mest i rev og rådyr. Det er jo ikke noe søk å snakke om, og hun er stadig innom for å sjekke at jeg er med. Men jeg synes det er moro: Når alle andre stiller med store bikkjer, så kommer jeg med den lille kjøteren, humrer Ingrid Helene.

Men Bixit har faktisk vært med på elgjakt og gått drev:

– Nabojaktlaget hadde frafall på hundefronten sist høst, så da ringte de og lurte på om Bixit og jeg ville stille. Og jaggu tok vi ut elg, men dessverre ikke noe som var på kvoten!

Trippel gratulasjon

Ingrid Helene kommer ikke fra jegerfamilie, men tok jegerprøven i voksen alder. Ettersøk ble en døråpner for å komme inn i jaktmiljøet:

– Jeg fant ut at jeg måtte ha tilgang til noe som ikke alle har, og begynte på ettersøkskurs. Nå i helga ble vi godkjent på ettersøk videregående. Det har vært veldig lærerikt både for Bixit og meg.

– Hvordan da?

– Det er veldig god trening for hun lille, men nesa funker som bare det. Jeg lærer også av å gå samme vei som henne, og så ser jeg hva jeg bør jobbe med når jeg får større hund. For det blir nok en mer konvensjonell jakthund snart, for jakt skal jeg drive med, fastslår Ingrid Helene.

Og jaktbasillen har åpenbart smitta: Samme dag som JEGER ringer, kan dattera Victoria (14) kvittere ut bestått jegerprøve. JEGER gratulerer både med ettersøkskurs, jegerprøvekurs og fotopremie!

Har du lyst til å delta i JEGERs fotokonkurranse? Siste frist for neste runde er tirsdag 7. juni!

Spontan jaktglede

JEGERs fotojury ble stilt ovafor tøffe valg i månedens finale. Særlig Helene Helgebergs sjølportrett med rådyrlam var vanskelig å vippe ned fra pallen. I tillegg hang Emil Førde, Jo Vaagan og Steffen Mobekk med helt opp på oppløpssida.

Men Rita Gausemels bilde utover tåkeheimen frambrakte et spontant sukk hos fotojuryen:

Kvinnelig jeger med hagle ser utover fjell med tåkelagt dal.
Rita Gausemel får 2. plass for dette flotte bildet fra Stryn.

Vi kjente brått et stikk av høstens lengsel tilbake til rypeliene, og sender den kompakte lykta Fenix LD15R fra Teno Astro som takk for bildet.

3. plassen går til Fredrik Fuglaas’ herlige portrett av en ung jegerspire:

Ung gutt i kamuflasjeklær holder felt gås rundt halsen.
Fredrik Fuglaas' herlige portrett av denne unge jegerspiren resulterte i 3. plass i denne runden av JEGERs fotokonkurranse

Se på den jaktgleden i blikket! Snowline-brodder fra Hansi AS er på vei i posten!

Alle tre er med i årsfinalen av JEGERs fotokonkurranse, der en Zeiss Conquest HD 10 x 42 håndkikkert fra Carl Zeiss AS frister øverst på premiebordet.