På Vannøya nordvest for Tromsø har det tradisjonelt gått i småviltjakt og noe seljakt. Men de siste femten åra har de brått fått noe langt større på jaktmenyen.

Etter at elgen dukka opp i 2001, ble det åpna for jakt i 2008. Dermed har vannværingene måttet lære seg nye jaktformer:

– Jaktlederen det første året hadde jakta elg i Indre Troms, så da fikk vi ei lita innføring der. Men ellers har hvert vald tilpassa jaktformene. Hundejakt er det imidlertid lite av, forteller Viggo Hansen som fikk flest stemmer fra JEGERs folkejury i runde 4.

Pendler-elg

Jaktlaget hans bruker kombijakt, der 4-5 mann poster mens omtrent like mange går drev i det smale beltet med bjørk, rogn og selje langs sjøkanten på den berglendte øya.

– Men vi er spent på hvordan jakta vil utvikle seg: Fellinger og observasjoner går ned hos oss, mens det kryr av elg på naboøyene. Trolig pendler elgen mer mellom øyene enn tidligere antatt, sier Viggo – og håper den snart pendler tilbake.

BLI BEDRE FOTOGRAF MED MOBILEN: Det beste kameraet er det du har med deg

Når kaffen smaker litt ekstra

I fjerde runde blant månedens jaktbilder var det tidlig noen favoritter som pekte seg ut for JEGERs fotojury, der blant anna Line Delbekks revevalp og Tonje Bakkes revejakt hang med på oppløpssida.

Men Bjørnar Gudbrandsens foto fra fallet etter ei vellykka reinsjakt er av det slaget som det er lett å kjenne seg igjen i:

Blodig jegerhånd med kaffekopp og felt reinsbukk i bakgrunnen.
BLODSMAK OG KAFFESMAK: Ingenting smaker så godt som kaffesup fra trekoppen etter ei vellykka jakt!

Ingenting smaker så godt som en velfortjent kaffekopp etter at bukken er vomma. Vi sender den kompakte lykta Fenix LD15R fra Teno Astro for å sikre at Bjørnar finner veien ned fra reinsfjellet neste gang også!

3. plass går til John H. Elven og en sitrende fuglehundstand:

Fuglehund i stand med vinterryper.
SITRENDE STAND: Engelsk-setteren står som ei spent fjær mens rypeflokken rådslår omkring hva som er "best practise" i slike situasjoner.

Ingen tvil om at vinterjakta byr på magiske opplevelser, sjøl om det bare ble skutt med kamera her. Snowline-brodder fra Hansi AS kommer i posten, slik at matfar har godt feste når jakthunden skal luftes på blåholka.

Alle tre er med i årsfinalen, der en Zeiss Conquest HD 10 x 42 håndkikkert fra Carl Zeiss AS frister øverst på premiebordet.

VIL DU DELTA I JEGERs FOTOKONKURRANSE? Siste frist for neste runde er tirsdag 12. juli!