Det ligger imidlertid ei spesiell historie bak den intense jaktinteressen til Tone Aasbø-Skinderhaug. Hun takker de gamle jaktkompisene til faren på Koppang for den sjenerøsiteten de viste:

– På bursdagen min ei uke etter at pappa døde, ga de meg den beste gaven: Lov til å bli med jaktlaget videre på høstjakta, forteller månedens vinner av JEGERs fotokonkurranse.

Annonse

Det forferdelige inntraff samme høst som hun tok jegerprøven, etter å ha vært med faren på jakt i mange år: Høsten 1994 skulle tenåringsjenta for første gang bære våpen sjøl. Kun oppskyting gjensto.

Slik ble det ikke: Faren døde av hjerteinfarkt midt under elgjakta.

– De tenkte vel at «hu der har frysi så mange ganger på post, at dette har hu i seg». Det holdt meg oppe den høsten, og ga fullt skyv i jegerinteressen, forteller Tone.

Effektiv jakt

Og jakt har det blitt mye av i årene som har fulgt: Som gråhund-eier har elgjakta alltid stått høyt i kurs, men også reinsjakt og alt som ellers måtte by seg.

Så sant tida strekker til, da. For Tone er effektiv:

– Sånn som med bukken på bildet: Skolen i Bærum der jeg er rektor, hadde jubileumsfeiring kvelden før, så jeg kjørte til Rendalen på natta og la meg i bilen. Normalt står jeg opp i 6-tida og tar frokost i terrenget mens jeg lytter etter dyr. Men så våkna jeg klokka 10! Helt krise! stønner Tone.

I tillegg var det sønnavind, som gjør at Rendalsreinen går i skogen. Så da var det å springe til nærmeste topp for å overvåke myrtangene som går ned i skogen.

– Det ble et par turer opp og ned før jeg fant flokken. Men jeg kom meg i posisjon på en morenerygg. Så da bukken kom som bestilt, da datt den, ler Tone.

Slik deltar du i JEGERs fotokonkurranse

Har du også lyst til å delta i vår fotokonkurranse? Bildene skal være relatert til jaktutøvelse i henhold til norsk viltlovgivning. Alle som skal delta, må like og følge JEGERs Facebook-side. Send ditt bidrag som Facebook-melding til JEGER eller til JEGER på epost (gir best bildekvalitet). Kun ett bilde pr. innsender kan delta i hver runde.

I ti utgaver i 2021 kårer vi tre månedsvinnere. 1.premie går til det bildet som «folkejuryen» gir flest stemmer, og er ett års JEGER-abonnement inkl. caps eller kniv. 2. premie kåres av JEGERs fotojury, og er et miragebånd fra A-tec. 3. premie er et Neverlost førstehjelpsett fra Norma.

Alle premievinnere går videre til årsfinalen, der 1.premie er ei Bergara B14 Sporter-rifle fra Norma (verdi kr 11.500) i valgfritt kal. 6,5/ .308/ 30-06. 2. og 3. premie er abonnement og bøker fra JEGER/ Fri Flyt.

Frist for innsending til 9. utgavekonkurranse er søndag 5. september. Bildene legges ut til avstemming ca. 24. september.

Kamp om pallen

Ellers var råbukkfallet til Kristoffer Gill, gammeltiuren til Ronny Sitter og seinhøst-rypene til Thomas Engh med i fagjuryens finaleheat i forrige runde.

Men vi lar oss suge inn i den svimlende utsikten til Knut Kasin, som sikra ham en 2. plass:

Knut Kasin 2. premie JEGERs fotokonkurranse.
Knut Kasin får 2. premie i denne runden av JEGERs fotokonkurranse.

Også Jo Vaagans gylne solnedgang gjennom ei blankpolert haglepipe vekker jaktgløden i juryen.

Jo Vaagan 3. premie JEGERs fotokonkurranse.
Jo Vaagan får 3. premie i denne runden av JEGERs fotokonkurranse.

Det gir en 3.plass, og premier kommer i posten! Sammen med Tone er Knut og Jo i tillegg med til årsfinalen, der hovedpremien er en Bergara B14 Sporter fra Norma.

Husk å følge med de nærmeste dagene, når vi legger ut bildene fra den ferskeste utgaven av JEGER til avstemming i folkejuryen!