Det ligger imidlertid ei spesiell historie bak den intense jaktinteressen til Tone Aasbø-Skinderhaug. Hun takker de gamle jaktkompisene til faren på Koppang for den sjenerøsiteten de viste:

– På bursdagen min ei uke etter at pappa døde, ga de meg den beste gaven: Lov til å bli med jaktlaget videre på høstjakta, forteller månedens vinner av JEGERs fotokonkurranse.

Annonse

Det forferdelige inntraff samme høst som hun tok jegerprøven, etter å ha vært med faren på jakt i mange år: Høsten 1994 skulle tenåringsjenta for første gang bære våpen sjøl. Kun oppskyting gjensto.

Slik ble det ikke: Faren døde av hjerteinfarkt midt under elgjakta.

– De tenkte vel at «hu der har frysi så mange ganger på post, at dette har hu i seg». Det holdt meg oppe den høsten, og ga fullt skyv i jegerinteressen, forteller Tone.

Klar for rypehøsten 2021? Takseringsmannskapet har gitt sin første rapport.

Effektiv jakt

Og jakt har det blitt mye av i årene som har fulgt: Som gråhund-eier har elgjakta alltid stått høyt i kurs, men også reinsjakt og alt som ellers måtte by seg.

Så sant tida strekker til, da. For Tone er effektiv:

– Sånn som med bukken på bildet: Skolen i Bærum der jeg er rektor, hadde jubileumsfeiring kvelden før, så jeg kjørte til Rendalen på natta og la meg i bilen. Normalt står jeg opp i 6-tida og tar frokost i terrenget mens jeg lytter etter dyr. Men så våkna jeg klokka 10! Helt krise! stønner Tone.

I tillegg var det sønnavind, som gjør at Rendalsreinen går i skogen. Så da var det å springe til nærmeste topp for å overvåke myrtangene som går ned i skogen.

– Det ble et par turer opp og ned før jeg fant flokken. Men jeg kom meg i posisjon på en morenerygg. Så da bukken kom som bestilt, da datt den, ler Tone.

Ta vare på jaktminnene: Slik flår du for å lage helmontasje eller bogmontasje.

Slik deltar du i JEGERs fotokonkurranse

Har du også lyst til å delta i vår fotokonkurranse? Bildene skal være relatert til jaktutøvelse i henhold til norsk viltlovgivning. Alle som skal delta, må like og følge JEGERs Facebook-side. Send ditt bidrag som Facebook-melding til JEGER eller til JEGER på epost (gir best bildekvalitet). Kun ett bilde pr. innsender kan delta i hver runde.

I ti utgaver i 2021 kårer vi tre månedsvinnere. 1.premie går til det bildet som «folkejuryen» gir flest stemmer, og er ett års JEGER-abonnement inkl. caps eller kniv. 2. premie kåres av JEGERs fotojury, og er et miragebånd fra A-tec. 3. premie er et Neverlost førstehjelpsett fra Norma.

Alle premievinnere går videre til årsfinalen, der 1.premie er ei Bergara B14 Sporter-rifle fra Norma (verdi kr 11.500) i valgfritt kal. 6,5/ .308/ 30-06. 2. og 3. premie er abonnement og bøker fra JEGER/ Fri Flyt.

Frist for innsending til 9. utgavekonkurranse er søndag 5. september. Bildene legges ut til avstemming ca. 24. september.

Stor test: Ni jaktdresser til jakt høsten 2021

Kamp om pallen

Ellers var råbukkfallet til Kristoffer Gill, gammeltiuren til Ronny Sitter og seinhøst-rypene til Thomas Engh med i fagjuryens finaleheat i forrige runde.

Men vi lar oss suge inn i den svimlende utsikten til Knut Kasin, som sikra ham en 2. plass:

Knut Kasin 2. premie JEGERs fotokonkurranse.
Knut Kasin får 2. premie i denne runden av JEGERs fotokonkurranse.

Også Jo Vaagans gylne solnedgang gjennom ei blankpolert haglepipe vekker jaktgløden i juryen.

Jo Vaagan 3. premie JEGERs fotokonkurranse.
Jo Vaagan får 3. premie i denne runden av JEGERs fotokonkurranse.

Det gir en 3.plass, og premier kommer i posten! Sammen med Tone er Knut og Jo i tillegg med til årsfinalen, der hovedpremien er en Bergara B14 Sporter fra Norma.

Husk å følge med de nærmeste dagene, når vi legger ut bildene fra den ferskeste utgaven av JEGER til avstemming i folkejuryen!