For fluefisker Ingar Folde som vant runde 6, er det riktignok høysesong hele året. Han er ganske fersk som småviltjeger, men skjøt blink med kamera da han og fiskekompisene traff rypa på vei ned fra Finnkonnakken nord i Bodømarka.

Folde fra Molde tok riktignok jegerprøven mens han gikk på videregående, «sånn i tilfelle» noen andre kompiser ville prøve jakt etterhvert. Men anledningen kom ikke før han dro til Bodø og begynte på bachelor-studier i havbruksdrift og ledelse.

– En av studiekompisene, Arne Fodstad Karlsen, dro meg med på småviltjakt. Til gjengjeld har jeg dratt ham med på fluefiske, så nå er vi bitt av hver vår nye «basille», flirer Ingar.

Vurderer jaktforbud: Fugleinfluensa gir uviss jaktstart for gåsejakt og andejakt

Fjellfant

Ingar har prøvd seg både på støkkjakt etter skogsfugl og rype, samt fuglejakt med irsk setteren til Arne. Foreløpig er det støkkjakta i fjellet som frister mest:

– Jeg synes det er mest spenning med støkkjakt i bratte fjell. Man velger nye ruter og opplever andre ting på jakt, for du går jo der du tror du finner fugl. Opplevelsen underveis på turen blir vel så viktig som fangsten, noe som er en fellesnevner med fluefiske.

Husker du alt fra Jegerprøven? Prøv vår gratis JEGER-quiz og vinn premier!

Bildet er tatt nettopp under ei fiskehelg nord for Bodø. De hadde fått med seg midnattsola fra Finnkonnakken (518 mo.h) rett innafor øya Landegode. På vei ned oppdaga de steggen, og Ingar fanga blinkskuddet med Lofotveggen som bakgrunn.

– Jeg har alltid med kamera på tur. I tillegg til sportsfiske og småviltjakt, driver jeg med randonee-kjøring. Med toppturer om vinteren, sjørretfiske om våren, brunørret om sommeren og nå småviltjakt om høsten, kan du si at det er sesong hele året, ler Ingar.

Bukkejakt og jegerdiskusjon: Er det greit med et skudd i baugen?

Lurer du på folkejuryens avstemming omkring bildene som ble sendt inn til utgave 7? Disse bildene publiserer vi i neste uke, så følg med, følg med.

Slik deltar du i JEGERs fotokonkurranse

Vil du delta i vår fotokonkurranse? Bildene skal være relatert til jaktutøvelse i henhold til norsk viltlovgivning. Alle som skal delta, må like og følge JEGERs Facebook-side. Send ditt bidrag som Facebook-melding til JEGER eller til JEGER på epost (gir best bildekvalitet). Kun ett bilde pr. innsender kan delta i hver runde.

I ti utgaver i 2021 kårer vi tre månedsvinnere. 1.premie går til det bildet som «folkejuryen» gir flest stemmer, og er ett års JEGER-abonnement inkl. caps eller kniv. 2. premie kåres av JEGERs fotojury, og er et miragebånd fra A-tec. 3. premie er et Neverlost førstehjelpsett fra Norma.

Alle premievinnere går videre til årsfinalen, der 1.premie er ei Bergara B14 Sporter-rifle fra Norma (verdi kr 11.500) i valgfritt kal. 6,5/ .308/ 30-06. 2. og 3. premie er abonnement og bøker fra JEGER/ Fri Flyt.

Frist for innsending til 8. utgavekonkurranse er søndag 8. august. Bildene legges ut til avstemming ca. 25. august.

Flere fugler på pallen

Med i fagjuryens finaleheat i runde 7 var både reinsdyra til Fredrik Rist, lykketrollet til Hedda Bjørkholen, den flotte kronhjorten til Hallvard Repstad, revefangsten til Kristine Solli og børseriggen til Knut Håland.

Men denne gangen lyktes det for Stig Børre Elvegård, som var en hårsbredd unna pallplass i forrige runde: Rypejegeren og fuglebikkja hanker inn en velfortjent tredjeplass:

Rypejeger og fuglehund foto Stig Børre Elvegård
Rypejeger og fuglehund ga 3. plass til Stig Børre Elvegård i Jegers fotokonkurranse.

Sølvet går til Kjetil Bårdevik, med et godt komponert bilde av ei nyfelt rype i draktskiftet:

nyfelt rype draktskifte foto Kjetil Bårdevik
Kjetil Bårdevik har tatt dette lekre bildet av ei nyfelt rype.

Premier kommer i posten! Sammen med Ingar er de i tillegg med til årsfinalen, der hovedpremien er en Bergara B14 Sporter fra Norma.

Husk å følge med i neste uke, når vi legger ut bildene fra den ferskeste utgaven av JEGER til avstemming i folkejuryen!