Etter at 1700 stemmer fra folkejuryen er telt opp, vant Alisa med bukkebildet fra Bykle, der samboer Frode Kydland har reinsjakt. 

– Jeg har jakta rådyr og hjort i Gjesdal, men dette var min første tur på reinsjakt. Vi gikk ut i 7-tida på morgenen og leita ganske lenge, da det er kupert i dette området ved Hovatn. Men til slutt fikk vi øye på en bukk som lå aleine nedafor en fjelltopp. Dermed ble jeg sendt av gårde for å smyge innpå, forteller Alisa.

Annonse

Lang ventetid

Mens Frode guida henne via jaktradioen, smøg hun innpå bukken og kom på skuddhold. Men den hadde lagt seg i ei grop, slik at det var umulig å skyte. Så da var det bare å vente. En halvtime. En time. To timer...

– Heldigvis var det flott vær, så det ble ikke kaldt. Men da det hadde gått tre timer, fant vi ut at vi måtte få litt «gang» på dette. Frode hadde også kommet fram til meg på dette tidspunktet, så han klappa kjapt i hendene da jeg var klar. Idet bukken reiste seg, felte jeg den med et skudd i bogen, forteller Alisa.

Begivenhetsrik sommer

Ellers var det en høst med mindre jakt enn de foregående årene: Tidligere på sommeren fikk hun nemlig ei lita jente, slik at hun isteden gikk mye som hundefører under årets jakt:

– Frode er jo jegerprøveinstruktør, så jenta kommer nok med stor sannsynlighet til å bli arvelig belasta i vår jaktglade familie. Jeg ser ikke bort fra at det blir hagle i konfirmasjonsgave, ler Alisa.

Topp med toppjakt

Det var ellers mange fine bidrag i fagjuryens finaleheat: Særlig falt vi for blinkskuddet til Ellen Holte Rosnes av Mikkel på musejakt. Også Børge Andreassen, Knut O. Førde og Thomas Eiesar bød på gode jaktminner.

Men fagjuryen lander på to bilder som får bli med til årsfinalen. 2. premien går til Halvor Klareng som har fanga magisk midtvinterlys på toppjakt.

Halvor Klareng

3. premie er også et toppjaktbilde, der Kristian Rasmus Bjerre har vært ute rett etter at snøværet har tapetsert furuleggene med melis.

Kristian Rasmus Bjerre

Premier kommer i posten! Sammen med Alisas bilde av Bykle-bukken, er disse i tillegg med til årsfinalen, der hovedpremien er en Bergara B14 Sporter fra Norma. 

Bli med i runde 4

Nå kan du også bli med i fotokonkurransen: Klikk her for å lese mer om premier og hvordan du kan sende inn ditt bidrag til runde 4 som Facebook-melding til JEGER eller til JEGER på epost (gir best bildekvalitet). Ellers kan du stemme på noen av finalistene i runde 3 som du ser videre nedover her på sida, ved å gå direkte til fotoalbumet på Facebook der avstemminga foregår. 

Robert Norevik

Andreas Saksvoll

Jannike Grøtte Warberg

Kristian Pedersen

Kristian Øvervoll

Oskar Johansen

Morten Norderhaug

Henrik Haraldsen

Monica Settemsdal

Stig Håvik

Hans Christian Fallan

Åge Bergersen

Kim Jønsson

Daniel Thorsen

Arnstein Grüner

Ove Finstad

Ida Aune Ødegaard-Ruud

Anette Strømme

Tore Jacobsen

Halvor Klareng

Karl Odin Bruvold

Håvard Fiksen

Kenneth Eliassen

Kåre Møksvoll

Geir Arne Jørgensen

Trond Solbjørg

Ludvik Mortensen

Lars Groseth

Ruth Kristine Brøndbo - Tronstad

Simen Steigen

Ove Stenødegård

Ronja Fallsen

Pål Andre Kaasa

Mats-Gjøran Tøllefsen

Jon Mjørud Hansen

Miriam Angelika Leine-Simon

Terje Lunde

Glenn Tore Tveit

Thomas Raknes

Even Våtevik

Martin Johansen

Morten Island

Hans Christian Anvik