Toppjakt sikra toppremien i Jegers fotokonkurranse

– Åhhh, dette er så digg! utbryter Halvor Klareng når han får telefon fra JEGER med spørsmål om hva han ville si hvis han vant ei Bergara-rifle i JEGERs fotokonkurranse 2021.

Sist oppdatert 30. januar 2022 kl 18.45
Jeger på toppjakt bærer en tiur mot fargerik himmel
Vinnerbildet: Med dette bildet fra toppjakt, vant Halvor Klareng JEGERs fotokonkurranse 2021. Vi gratulerer med ny Bergara-rifle!

For etter at fagjuryen i JEGERs fotokonkurranse hadde gjort opp status, satt dommerne igjen med samme bilde øverst på lista:

Det stemningsfulle toppjaktbildet til Halvor Klareng, tatt en førjulsdag omtrent så langt øst som du kommer i Innlandet. Det betyr at han får en Bergara B14 Sporter fra Norma AS til odel og eie.

– Fy f..n, det er bare så midt i blinken at du aner ikke! Jeg har pleid å låne rifla til bror min, for jeg har bare hagle fra før. Men nå har jeg begynt å sysle med planer om bukkejakt og enda mer toppjakt, så et riflekjøp sto på lista nå, legger Halvor til.

Men 28-åringen er på ingen måte en fersking på jakt. Jegerprøven tok han så tidlig som mulig, og hagle fikk han allerede i konfirmasjonsgave.

Jeger med fuglehund holder opp tiur.
Halvor Klareng bruker mye tid på skogsfugljakt, men har pleid å låne rifla til broren. Nå vant han sin egen i JEGERs fotokonkurranse.

Ute på postkortføre

– Jeg jakter så mye som tida tillater. Ettersom jeg bor i Elverum, går det mye i skogsfugl. 

Faktisk blir det så mye skogsfugljakt at han ikke er helt sikker på hvor bildet er tatt; om det er Trysil eller Finnskogen. Men dagen husker han veldig godt:

– Det var skikkelig postkortføre: Flott nysnø i trærne, helt lydløst i skogen, og masse fugl som toppa. Faktisk så mye at bror min og jeg bestemte oss for å holde igjen litt. 

Derfor ble det rikelig med tid til fotografering, og Halvor var glad for at han hadde drassa med seg speilrefleksen den dagen (kanskje ekstra glad nå i etterkant...).

– Vi hadde akkurat sneket oss inn på en tiur og felt den. Idet vi gikk ut på nærmeste myr, fikk vi DEN solnedgangen. Bare det å være ute på en sånn dag, var en helt magisk opplevelse, sier Halvor.

Flere premier

JEGER gratulerer med seieren i JEGERs fotokonkurranse! Men Halvor Klareng er ikke den eneste som får premie: JEGERs fotojury kårer også to pallplasser til blant de 30 finalistene som kvalifiserte seg blant over 400 innsendte bilder i løpet av årgangen: 

Fredrik Klocke og Jonas Holmbro får ett års gratis abonnement på JEGER for sine gode bilder. Både Fredriks flotte bilde av en jeger og hans hund og Jonas’ gåsefamilie på sin første tur i vannet, fortjener såpass.

Jeger og fuglehund i solnedgang
Godt eksponert: Fredrik Klockes bilde av solnedgangen er perfekt eksponert.

«Folkejuryen» som har stemt via JEGERs nettsider har også sitt de skulle ha sagt. Her var det ikke mindre enn 2700 stemmer som kom inn i finalen. 

Vidar Nysæter, Hans Arne Flåto og Jørgen Finvåg får tilsendt hver sin JEGER-sekk med våpenholder, JEGER-caps i signalfarger og posteringsstol.

Med dette har vi delt ut premier for over 30.000 kroner i fjorårets konkurranse. Men vi gir oss ikke nå:

Har du et godt jaktbilde? Les mer om premier og regler, for JEGERs fotokonkurranse ruller videre i 2022

Gåsefamilie med gåsunger svømmer i blankt vann.
Første svømmetur: Jonas Holmbro traff godt med komposisjonen på sitt bilde av gåsefamilien.
Publisert 26. januar 2022 kl 23.51
Sist oppdatert 30. januar 2022 kl 18.45
Relaterte artikler
RUNDEVINNER: Forrige runde var det Caroline Amelie som fikk flest stemmer, hvem blir den siste rundevinneren? (Foto: Caroline Amelie)
JEGERs fotokonkurranse 2023

Bli med å stem i siste runde

hare øyne jakt
Hva ser dyrene?

Øyne som ser

Blinkskudd, naturfoto, bilder av dyr
Blinkskudd

Rikse og rev

Anne Margrethe Horvei Barnevik fikk flest stemmer fra jegerfolket i forrige runde
Fotokonkurransen - September 2023

Klar, ferdig, stem!

Guro Storebraaten Kolbjørnsrud
Vinner av fotokonkurransen

Menneskets beste venn

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Journalist: Atle Grønning
Annonser: Kjetil Sagen | Daglig leder: Anne Julie Saue