– Bildet er fra ulvejakta for to år sia, da vi jakta i Letjenna. Vi felte fire av seks dyr i reviret i løpet av noen timers jakt. Vi leita i 4-5 dager etter de to siste, men de hadde nok utvandra, forteller Jonny.

Planen var å delta også under årets ulvejakt, men stengte fjelloverganger stakk kjepper i hjulene.

­– Jeg vil ikke ha ulv i Norge på grunn av problemene det medfører for beitedyr og jakt. Men det betyr ikke at jeg hater ulv. Snarere tvert imot; jeg synes ulven er fascinerende. Skal du bli en god jeger, må du like de dyrene du jakter på for å lykkes, mener Jonny.

Brenner for riktig avskyting

Dette gjennomsyrer jakta hans, der det går mye i hjort og rev.

– Under hjortejakta har jeg fått veldig sansen for å jakte med svart elghund. Jeg har ei tispe på 5 år nå som jobber godt. Den bruker jeg mye på hjortejakt både i Voss, Tysnes og her i området.

I så måte brenner han for riktig avskyting:

– Feller du mye storbukk og voksenkoller, slår det fort ut på at du mister stamdyra i terrenget. Slik sett har jeg veldig sansen for prøveprosjektene med fri avskyting på kalv. Det kunne gjerne vært utvida til flere områder, synes Jonny.

Slik deltar du i JEGERs fotokonkurranse

Har du også lyst til å delta i fotokonkurransen? I ti utgaver i 2022 kårer vi tre månedsvinnere:

1.premie går til det bildet som «folkejuryen» gir flest stemmer på JEGER.no, og er ett års abonnement inkl. JEGER-caps. JEGER-abonnementet inkluderer tilgang til vår database med 500 spørsmål og rullerende tentamen til Jegerprøven.

2. premie kåres av JEGERs fotojury, og er den kompakte lykta Fenix LD15R (verdi kr 675,-) fra Teno Astro. Den oppladbare lykta på 500 lumen gir 85 m rekkevidde, til tross for at lykta bare er tommel-stor. Her kan du lese test av Fenix LD15R.

3. premie er Snowline PRO-brodder (verdi kr 599,-) fra Hansi AS, med 1 cm sylskarpe stålpigger. Test dem på rypejakt i våt steinur eller på høstglatte hjortestier! Se våre samleside for test av brodder.

Alle premievinnere hver måned går videre til årsfinalen, der fotojuryen kårer årets vinner. 1.premie er en Zeiss Conquest HD 10x42 kikkert (verdi kr 12.300) fra Carl Zeiss AS. Folkejuryens 2. og 3. premie er abonnement og bøker fra JEGER/ Fri Flyt.

Her er våre enkle regler:

Bildene skal være relatert til jaktutøvelse i henhold til norsk viltlovgivning. Alle som skal delta, må like og følge JEGERs Facebook-side. Send ditt bidrag som Facebook-melding til JEGER eller til JEGER på epost (gir best bildekvalitet). Kun ett bilde pr. innsender kan delta i hver runde.

Frist for innsending til 2. utgavekonkurranse er tirsdag 5. april. Bildene legges ut til avstemming ca. 30. april.

Jeger på buss-stopp

JEGERs fotojury har også vært i sving for å kåre 2. og 3. plassen i denne utgavekonkurransen. Inn på oppløpssida besto heatet av svarthund-bildet til Rakel Haugdal, apportbilde til Torbjørn Bjelland, Bjørn Berntzens herlige portrett av unggutten og setteren, samt hjortefallet til Ståle Espeseth.

Men 2. premien og den kompakte lykta Fenix LD15R fra Teno Astro går til det utradisjonelle jegerbildet til Espen Emil Søreng:

jeger med rifle venter i leskur ved buss-stopp
Utradisjonelt: Espen Emil Søreng vant 2. plassen med dette uvanlige jaktbildet.

3. plass og et sett med Snowline-brodder fra Hansi AS går til Vegard Halvorsens heite jaktsituasjon fra en eksplosiv rypestand.

Rypejeger klar til skudd foran hund som reiser fugl
Varme ryper og heite bikkjer i Vegard Halvorsens eksplosive jaktbilde.

Sammen med Jonny er de med til årsfinalen, der hovedpremien er en Zeiss Conquest HD 10 x 42 fra Carl Zeiss AS.

Husk å sende inn ditt jaktbilde for å bli med i konkurransen! Send ditt bidrag som Facebook-melding til JEGER eller til JEGER på epost (gir best bildekvalitet).