Skandinavia - Jaktreiser - reportasjer og råd

Du trenger ikke alltid planlegge for jaktreiser til fjerne strøk. Også våre skandinaviske naboland har mye å by på.

Bli med på elgjakt i Nord-Sverige, der elgen må fraktes ut av skogen med helikopter!

Visste du at du kan ta kurs i hvordan du blir en buejeger? Buejakt er tillatt i Danmark og Finland, og det finnes egne hegn for buejakt på hjort og muflon på øya Åland?

Les deg opp på hvordan jakten på råbukk om våren fungerer i Danmark, en jakt som også blir lovlig i Sverige fra og med våren 2022.

annonse
Kan du jakte råbukk om våren i Skandinavia?

Ja, det kan du! Hos danskene har det lenge vært lov til å jakte råbukk om våren. Svenskene har vedtatt en endring i sine jakttider, slik at du kan jakte råbukk der fra og med våren 2022. 

Kan du jakte med bue i Skandinavia?

Det er lov til å jakte med bue i Danmark og Finland. Det finnes buehegn på Åland i Finland der du kan jakte på hjort og muflon. Buejakt er en krevende jaktform, som forutsetter at jegeren klarer å komme på kloss hold av dyr. Det finnes også et eget kurs for deg som vil bli buejeger, som gir deg en teoretisk og praktisk innføring over to dager. 

Kan jeg dra på elgjakt i Sverige?

Javisst kan du det! Husk at du må deklarere våpen i tollen ved innreise til både Sverige og Norge. Søker du litt på nettet, finner du mange tilbydere av jaktreiser i Sverige. Vi ble med på en jaktreise der elgen måtte fraktes ut med helikopter!

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen