Dobbeltrifle - Best i Test

Den klassiske storviltriflen

Dobbeltrifler forbindes som oftest med storviltjakt i Afrika. Der er den mye brukt av PH’en (Professional Hunter) for oppfølgingsskudd i farlige situasjoner der påskutt vilt går til angrep.

dobbeltrifle test jakt afrika
Dobbeltrifler forbindes som oftest med storviltjakt i Afrika. Foto: Kolby Edwards

Med en dobbeltrifle kan du avgi to skudd meget raskt. De mest klassiske dobbeltriflene har S/S løp(sideligger) men fås også som over/under.

Dobbeltriflene fra Merkel har s/s rifle med Anson & Deeley system og Greener kryssbolt. De har skyvesikring på kolbehalsen og kan fås med utkaster. Krieghof har en annen låsetype og i stedet for sikring har de oppspenner som er en meget sikker og god løsning. Løpene kan justeres for samskyting i motsetning til andre dobbeltrifler som er loddet.

Blaser er en moderne dobbeltrifle med den solide og sikre Jaegerlåsen. Den har også oppspenner og kan justeres for samskyting. I tillegg har den Blaser montasje som gjør det enkelt å ta av/sette på kikkertsikte etter behov.

LES OGSÅ: Test av 160 jaktrifler

Vil du ha en dobbeltrifle av god kvalitet til en relativt grei pris er nok Blaser, Merkel, Heym, Krieghof og Chapuis gode valg. Vil du ha sideplater eller sidelås, pent treverk og handgravyre stiger prisene på en dobbeltrifle voldsomt. Dobbelrifler fra Purdey, Holland&Holland, Beretta og Boss passer ikke lommeboken til hvermansen.

Tester av dobbeltrifler

JEGER har testet tre dobbeltrifler til afrika- og storviltjakt:

Kaliber

S/S dobbeltrifler fås i de fleste kaliber fra 17 HMR til 700 NE. Til elgjakt her hjemme er 8x57IRS eller 9,3x74R gode valg.

Til jakt på de største og farlige i Afrika er 470 NE og 500NE populære patroner for dobbeltrifler. Da bør man ikke være rekylredd!

BOLTRIFLE: JEGER tester 80 boltrifler i alle prisklasser
Les også
JEGER tester boltrifler med alt fra 2 til 9 låseklakker, kontrollert mating og push feed, oppspenner, 2- og 3- punktssikring - i alle prisklasser. Finn din nye boltrifle før årets jaktsesong med våre tester.

Test av Chapuis AGEX African

Jeg har mine favorittjaktvåpen. Sammen med sideliggerhagla i engelsk stil, drillingen samt enkeltskuddsrifler – brekkvåpen og fallblokk – så rangerer s/s dobbeltrifla høyt på skalaen. Joda, jeg har også boltrifler. Hvert våpen til sitt bruk eller rettere sagt, bruksområde.

Dobbeltrifla Chapuis AGEX African
NESTEN LIKE RASK SOM EN S/S HAGLE: Når kolbemåla passer er det neppe noen rifle som matcher en dobbeltrifle i to målrettede skudd på korte avstander. Med et praktisk kikkertsikte i hakemontasje utvides brukspotensialet.
Chapuis AGEX African

Type: S/S dobbeltrifle, bokslås, eldre modell. 

Kaliber: .375 H&H Magnum.. Pipelengde: 65 cm. 

Kolbelengde: 36,5 cm. 

Totallengde:106,3 cm. 

Vekt: veid 4233 g (u/ kikkertsikte), 4780 g (m/kikkertsikte). 

Kalibervalg i African serien: .300 Win. Mag., .375 H&H Mag., .375 H&H Fl. Mag, N.E., .416 Rigby, .450-400 N.E., .470 N.E.. 

Pris, ny modell – Chapuis AGEX Brousse African: Fra kr 115000,-.  (2018)

Produsent: Chapuis Armes, St-Bonnet-le-Chateau, Frankrike. 

Importør: Rogne Våpen, Heimdal. (tlf. 72 84 49 90)

Chapuis Armes ble grunnlagt i 1934 i en liten landsby i nærheten av St. Etienne, som er det franske sentret for våpenproduksjon, og er drevet av 3. generasjon av den samme familien – David og Vincent Chapuis. Chapuis Armes har en svært omfattende og variert produksjonslinje, som byr på flere serier av dobbeltrifler – mest s/s men også o/u, flere serier med hagler, også her mest s/s pluss o/u.

Nevnte jaktvåpen lages i alt fra standard utgaver, til mer påkostede og toppes med Grand Luxe utgaver med AAAAAA gradering kaukasisk valnøtt og et utvalg i håndgravering. Det må selvsagt nevnes at de fleste av de håndgraverte eksemplarene er bestillingsvare, og kostbare, og de aller fleste Chapuis haglene osv. kan bestilles etter mål.

Kolben på Chapuis AGEX
INNFELT: Mitt speilmonogram i sølv gir rifla en personlig touch.

Jeg trenger knapt si at en nærmere presentasjon av assortimentet vil bli svært så omfattende og for fyldig for bladet, men ta en nærmere titt på nettsiden www.chapuis-armes.com , og se alle fristelsene her! Jeg bør også tilføye at Chapuis har en rett-trekker rifle på leveringsprogrammet – Rols.

Personlig har jeg stor sans for Chapuis da jeg har denne dobbeltrifla pluss en flott kaliber 20 hagle i engelsk stil – Artisan Progress – som er håndgravert og er stokket med fancy valnøtt. Ellers får jeg snart ta en tur ned til fabrikken siden jeg har blitt invitert diverse ganger og jeg har snakket med David og Vincent hvert eneste år, mer enn 30 år, på deres stand på IWA messa i Nurnberg.

LES OGSÅ: Test av Sabatti Classic

Kinnstykket på Chapuis AGEX
KLASSISK: Denne dobbeltrifla har nyklassisk kinnstykke. Nyere grovkalibrede Chapuis db rifler har klassisk engelsk kinnstykke.

Når du ser på startprislappen av en Chapuis s/s dobbeltrifle i African serien i kaliber .375 H&H Mag. er den relativt høy, men går du for en standard s/s db rifle  med normalkalibre, for eksempel 9,3x74R, Chapuis Progress Classic, så blir prisen fra kr 53900-.

God investering

Denne dobbeltrifla ble bygget i 1980, og jeg kjøpte den – snarere byttet den til meg med to boltrifler i mellomlegg av importøren i 1982. Kalibret var, som nevnt, .375 H&H Mag., et kaliber jeg hadde erfaring med fra 1972 men i boltrifle. På db rifla ville jeg ha valgt kraveversjonen - .375 H&H Flanged Mag. N.E. – da en kravepatron er å foretrekke i et brekkvåpen. Imidlertid må jeg heldigvis innrømme at det har vært null problemer med db rifla i denne kamringen.

Grepsforsterkningen på Chapuis AGEX
GREPSFORSTERKNING OG RESERVEDELER: Tangen fra avtrekkerbøylen forsterker pistolgrepet helt ned til grepsavslutningen, som har lokk og rom for reservedeler.

Det fulgte ikke med noen testskive om hvilke patron Chapuis AGEX African var regulert for. Så her måtte jeg prøve meg fram med først fabrikkpatroner men det var prøving med hjemmeladninger som gjorde susen (for øvrig en tidkrevende prosess). Regulering med reguleringskile er for en meget kompetent fagmann, så her måtte jeg eventuelt sende rifla tilbake til produsenten. Jeg fikk rifla til å samskyte meget tilfredsstillende på 50 m men også på 100 m.

Rekylkappen på Chapuis AGEX African
ENGELSK STIL: Denne engelske rekylkappa er i tradisjonell stil og korrekt utforming. Rekylanslaget er glatt og henger seg ikke opp i jaktjakka, men er ikke spesielt rekyldempende.

De kulene jeg anvendte den gang var A-Square Triad serien som omfattet Dead Tough (blyspiss), Lion Load (bløtere blyspiss) og Monolithic Solid (homogen helmantel) – alle 19,4 g/300 gr med de egenskapene at de hadde samme utforming og gikk likt! Da A-Square opphørte, ladet jeg med suksess med 19,4 g/300 gr Swift A-Frame, som jeg har brukt i flere år. Siden fikk jeg opplyst av Chapuis at rifla sannsynligvis var regulert for 300 gr Federal Soft Nose.

Det er muligens en av grunnene til at rifla samskyter best med denne kulevekta. .375’en er en meget potent patron som kan benyttes til all storviltjakt over hele verden, og med en god kule og et godt treff så gir det sikker felling.

Denne dobbeltrifla har vært mye i bruk og felt en anselig mengde elg her i landet og i Sverige, men også villsvin på drivjakter ellers i diverse land i Europa samt at den også har vært reisefølge i Afrika og Canada.

LES OGSÅ: Test av salongrifler

Graveringen på Chapuis AGEX
SCROLL OG ROSEBUKETTER: Ikke nettopp noen lux-håndgravering, men likefullt en gjennomført klassisk gravering i scroll og rosebuketter i kombinasjonsteknikk - stempling, maskingravering og håndfinish.

Forandringer

Det første jeg gjorde etter å ha regulert db rifla over skur og korn var å få montert en 4-fots Suhler hakemontasje, som gir lav kikkertsiktemontering og er svært stabil og gjør at kikkertsiktet lett kan settes på og tas av. Kikkertsiktet var en Schmidt & Bender 4x32 med tysk retikkel nr. 1 – 3 stolper. I 1983 skjedde en ”revolusjon” da Schmidt & Bender startet produksjonen av det variable kikkertsiktet 1 1/4-4 x20, som ga mer allsidig bruk spesielt til jakt i skogsterreng fra korte til middels skuddavstander; følgelig perfekt til min db rifle. Dette kikkertsiktet ble bestilt, og ble deretter montert på rifla og sitter der ennå. Retiklet var også tysk nr. 1. Til info bør jeg nevne at en hakemontasje ferdig montert koster pr. i dag kr 10500,- mens en lav svingmontasje kommer på kr 7500,-.

Sikringen på Chapuis AGEX
MANUELL: Sikringen er manuell. Fordelaktig for rask omladning, spesielt i en farlig situasjon.

For å gjøre skyting med V-express skuret – det stående skurbladet for 50 m – mer raskt og praktisk, ble det innlagt en midtstripe i gull. Samtidig ble stolpekornet erstattet med et messing perlekorn som passet perfekt til V utformingen og nevnte midtstripe.

Det praktiske og stilige kolbemagasinet kom også på plass. Rekylkappa ble skiftet ut med den røde klassiske engelsk rekylkappa, som ikke bare er passende elegant men er glatt slik at den ikke henger seg opp i jaktjakka ved raske anlegg.

LES OGSÅ: Test av Chapuis X4

Skudd på skyteskive
SVÆRT GOD SAMSKYTING: 21mm samskyting på 50 m over skur og korn med Norma African PH22,7g/350gr Woodleigh blyspiss.

Det innfelte speilmonogrammet mitt i sølv i kolben er laget av en elgjakt kamerat  fra Skåne med følgende ord under overrekkelsen: ”Siden svenskekongen har innfelt sitt monogram i gull på jaktrifla så kan du sannelig få et i sølv”.

Avtrekkeren på Chapuis AGEX
GODE AVTREKK: Avtrekkene ble finjustert av bæørsemaker. Her har jeg rene direkte "hagleavtrekk" i passe vekt.

Etter noen års bruk ble blåneringen noe slitt. Dermed tok jeg en oppussing av pipene. Dette overlot jeg til børsemakermester Per Arne Vågsland i Drangedal, som først finglassblåste pipene for deretter på profesjonelt vis rustbrunerte dem på gamlemåten. Rustbruneringen er både mer beskyttende og rusthindrende enn vanlig industriell blånering.

Kikkertsikte montert på Chapuis AGEX
LAV, RASK OG STABIL: Hakemontasjen gir lav kikkertsiktemontering. Siktet settes lett på og av samtidig som det er svært stabilt.

Klassisk stil og effektivitet

Linjeføringen er klassisk og etter mitt syn også elegant. Viktig er det at våpenet passer, og det gjør det for min del – både i kolbelengde, fall og cast-off. Dessuten er pistolgrepet meget godt utformet – slakt og åpent slik at det passer til et våpen med to avtrekkere pluss at grepet sitter meget godt i hånden da det har litt håndutfylling og rikelig med nettskjæring. Ved anlegg ligger skur/korn i rett linje med øyet, og dermed er dette et meget raskt våpen mot målet og med oppfølgende skudd nummer to! Rifla er relativt tung i dette kalibret men har en meget god balanse og er dermed stødig. I rasket er det knapt noen annen rifle som matcher db rifla på korte skuddavstander i jaktsituasjoner!

Kvartskinne på Chapuis AGEX
OPPSLAGSKUR: På den massive kvartskinna fikk jeg montert en 4-fots Suhler hakemontasje. V-Express skuret fikk gullstripe.

I begrepet effektivitet ligger vel også pålitelighet. Låsningen er, som du ser på bildene, enkel men svært solid. Innvendige komponenter er få og meget solide. Ejektorene er meget distinkte. Summen blir god brukskvalitet som byr på minimale problemer; i hvert fall har jeg ikke hatt noen etter så mange år. 

LES OGSÅ: Test av 80 boltrifler

Perlekorn på rifle Chapuis AGEX
MESSING PERLEKORN: Opprinnelig hadde db-rifla stolpekorn, men dette ble byttet ut med langt mer praktiske perlekorn.

Test av Sabatti Classic

Dobbeltrifler har vel lett for å oppfattes som et typisk afrikaverktøy, men i et fornuftig kaliber er det jo ei elgrifle så god som noen. Jeg vil likevel si at Sabatti Classic er for den spesielt interesserte.

Kikkertsikte monert på Sabatti Classic dobbel rifle
KIKKERT: Her er Sabattien utstyrt med en meget egnet kikkertløsning. En Meostar R2 1-6x24 RD festet med en Mak hurtigmontasje.
Sabatti Classic

Kaliber testrifle: 9,3x74R. (Leveres også i 8x57JRS, 7x65R, 30R Blaser, 444 Marlin og 45-70 GVT).

Mekanisme: Dobbelløpet sideliggende brekkmekanisme i stål.

Vekt: 3,3 kg.

Pipe: 60 cm x 12,3 mm. Kallhamret Krom Molybdén stål.

Sikring: Manuell sikring med skyver på kolbehalsen. 

Avtrekk: Én avtrekker. Fabrikkjustert til 2,7 kg (høyre pipe) og 2,7 kg (venstre pipe). 

Stokk: Oljebehandlet valnøtt i klassisk fasong med kinnstykke.

Stokklengde (Lop): 360 mm.

Pris våpen: Kr 44.900,- (2016)

Med én avtrekker, selektiv ejektor og klargjort for montasje på original elleve millimeter skinne. Våpenet leveres i innredet koffert.

Links utgave mot et pristillegg på kr 1.800,-.

Lånt av: Sabatti Classic dobbeltrifle fra Vaabenhuset Nygård

Jeg kunne sikkert, uten for mye overtalelse, legge fra meg mauseren til fordel for denne dobbeltrifla en dag i elgjakta. Men bare én dag. For meg er dobbeltrifla litt for spesiell. Bevares, det er et meget hendig våpen. Så smekkert og velbalansert at det ville vært en fryd å gå rundt å bære det. Det 60 cm lange pipesettet bidro dessuten til moderat munningsvipp.

Baskylen på Sabatti Classic
MER PYNT: En staselig brølende hjort under baskylen representerer vel den gruppe vilt dette kaliberet er ment for. Stort vilt. Kanskje utenom noen få med ekstremt tjukt skall. Gravyren er gjort med laser.

Sabatti Classic oppviste god samskyting med åpne sikter på 50 meter. Nå fikk jeg ikke tak i RWS Teil Mantel 18,5 gram, som rifla var regulert med, men det så ut som Normas 18,5 grams Alaska gjorde samme nytten. Parskuddet på bildet holder 45 mm. Jeg satte dog skuddene noe lavere enn testskytteren på fabrikken, men det kompenserte jeg med litt «grøvre korn».

Sabatti Classic rifle sett fra siden på hvit bakgrunn
GOD SAMSKYTING: Sabattien oppviste god samskyting med åpne sikter på 50 meter

De fleste vil nok utstyre dobbeltrifla med et optisk sikte. Jeg synes det ødelegger både balanse og øvrig skytekomfort, men blir du bydd en skuddsjanse på over hundre meter, om det så er en svær elg, kommer du sannsynligvis til kort med «jernsiktene».

LES OGSÅ: Test av Chapuis X4

Skur og kort på Sabatti Classic
FIBEROPTIKK: Både skur og korn er utstyrt med fiberoptikk. Grønne vinger på skuret og rød perle på kornrampen. Siden siktet er regulert til treffpunkt fra fabrikken er det ikke behov for noen justering, men det er likevel mulighet for sideveis justering av skuret. Og i høyden kan det jo skiftes korn.

Jeg monterte på det grunnlaget et kikkertsikte for å konfirmere treffmulighetene på 100 meter. Et Meopta Meostar R2 1-6x24. Siden det er den høyre pipa som går først, er det denne som må skytes inn. Så får venstrepipa gå der den vil.

Og presisjon var det i massevis. Etter noen skudd sånn for å venne meg til avtrekket (2,7 kilo avtrekksvekt er i meste laget) skjøt jeg tre dobbeltskudd fra annen hver høyre og venstre pipe. Den innskutte høyrepipa kvitterte med ei gruppe på 26 mm og venstrepipa leverte ei snusboksgruppe 15 cm ut til høyre.

LES OGSÅ: Test av 160 jaktrifler

Låsekassen på Sabatti Classic
SOLID: Låskassa er laget av ett stykke stål. Hot-Forged High-Resistance Steel, som produsenten kaller det. Vi kan vel kalle det kvalitetsstål. Etter presisjonsmaskinering overtar håndverkerne for å fullføre tilpasning og finish. Og det gjør de med glans.

Personlig synes jeg et lite kikkertsikte i liten forstørrelse og med lang øyeavstand montert i så lav som mulig hurtigmontasje er en god løsning.

Kommentar: Safari’en leverer varene med kraft og presisjon. Vekt og dimensjoner gir stor skytekomfort. Noe du mer eller mindre må ofre ved montering av kikkertsikte. Det er ikke like brutalt å montere et lite rødpunktsikte. Omfang og vekt er jo minimalt. Problemet er at monteringshøyden er omtrent den samme, og da blir kinnkontakten borte håkke som. 

LES OGSÅ: Test av Chapuis AGEX African

Skytetest

Ammunisjonstype: Norma 18,5 g

Oppgitt hast: Alaska 710 m/s

Målt hast. Høyre – Venstre: 718 m/s - 719 m/s

Pres H - V: 24 mm – 55 mm

Test av Chapuis X4

Nå er det slutt på omfattende piperegulering av sideliggeren.

Kikkertsikte montert på Chapuis X4 dobbeltrifle
MED KIKKERTSIKTE: Med optikk montert viste riggen imponerende egenskaper. Jeg startet med innskyting av fremre avtrekker (høyre pipe) og satte ei treskuddsgruppe på 15 millimeter på hundremeteren. Bakre avtrekker (venstre pipe) stod for de neste tre skuddene, som målte 30 millimeter og satt ca tre tommer til høyre og ca én tomme under første gruppe.
Chapuis X4

Kaliber testrifle: 8x57JRS. (Leveres også i 9,3x74 R og .30-06 Sprg).

Mekanisme: Dobbelløpet sideliggende brekkmekanisme i stål.

Vekt: 3,3 kg.

Pipe: 55 cm x 11,5 mm. Frittliggende prinsipp. Blått stål. 

Sikring: Manuell sikring med skyver på kolbehalsen. 

Avtrekk: Fabrikkjustert til 2,2 kg (høyre) og 3,3 kg (venstre). 

Stokk: Kaukasisk valnøtt i klassisk fasong og English Style kinnstykke.

Stokklengde (Lop): 390 mm. Til fremre avtrekkker.

Pris våpen: Kr 49.990,-. Ejektor, regulerbare piper, klargjort for sving montasje, Valnøttstokk grad tre og valnøtt kolbekappe. Våpenet leveres i innredet koffert. Links utgave kr 3.350,- i tillegg. (2016)

Lånt av: Rogne Våpen, Trondheim

Selv om Chapuis Armas ikke er blant de største aktørene her på bjerget, så er dette familiefirmaet godt etablert som produsent av kvalitetshagler og dobbelrifler. Og en av de mest krevende oppgaver en våpenmaker under framstillingen av en dobbelrifle kan få, er å etablere og ikke minst konservere, samskyting av pipene. Jobben krever tradisjonelt fagfolk av ypperste klasse. Gjentatte loddinger av pipene etterfulgt av prøveskyting og mer lodding kreves for å etablere samme treffpunktet med begge piper. En av særegenhetene med ei dobbelrifle er at pipene må reguleres for en bestemt ladning (testvåpenet er regulert med Norma 12,7 g Oryx). Og selv da vil det oppstå treffpunktendringer ved skudd nummer to hvis det ikke skytes innenfor et anbefalt antall sekunder.

LES OGSÅ: Test av Chapuis AGEX African

Ejektoren på Chapuis X4
EJEKTOR: Testvåpenet er utstyrt med utkastere. Eller, mer internasjonalt, ejector. Og hvis du lurer på hvor det blei av hylsene, så kan du begynne å lete et par tre meter bak deg. Jeg antar dessuten at du som meg oppfatter avtrekksvekta for godt og vel tung nok, men produsenten forteller at avtrekket er bygd for raske skudd på løpende vilt. Så kan du jo mene hva du vil.

Prinsippet med den nye X4 er lettvint regulering av pipenes samskyting i tillegg til at pipene ligger fritt og dermed skal være upåvirkelig av varmgang. Ei justerbar blokk midt på pipene gjør det enkelt mulig å regulere sideveis. Et styrebeslag er festet til venstre pipemunning og guider høyre munning. Også løpsbandet ligger fritt. Dermed ligger altså begge piper med full bevegelsesfrihet i lengderetningen. Det blir ingen spenninger grunnet ulik varmeutvikling og derav vandrende treffpunkt.

LES OGSÅ: Test av 160 rifler

Baskylkonstruksjonen på Chapuis X4
SOLID LÅSING: Baskylkonstruksjonen er meget solid med en stor låsekile (rød pil) og godt dimensjonerte hengslebolter som sitter sentrert under hvert løp. Løp og baskyl er CIP testet for 4125 BAR (60000 Psi).

Kommentar: Riktig vekt og dimensjoner gir X4 stor skytekomfort og en meget god balanse. Noe du mer eller mindre må ofre ved montering av kikkertsikte. Et lite rødpunktsikte ville etter min mening være ideelt på dobbelrifla, men vi kommer ikke unna kikkerten til visse jaktformer. Da er Meopta Meostar R2 1-6x24 et ypperlig valg til slike oppgaver.

LES OGSÅ: Test av Sabatti Classic

Utskiftbare tennåler på Chapuis X4
UTSKIFTBARE: Etter mye skyting, riktig mye skyting, kan det hende at det har blitt romslig rundt tennåla. Da kan partiet rundt nåla fjernes og erstattes med hel ved (blå pil). Under pipene ser du snurten av låsekilen (rød pil).

Skytetest

Ammunisjonstype: Sellier&Bellot 12,7 g SPCE

Oppgitt hast: 725 m/s

Målt hast. H-V løp: 760 m/s – 750 m/s

Pres H - V: -

Ammunisjonstype: Norma 12,7 g Oryx

Oppgitt hast: 730 m/s

Målt hast. H-V løp: 715 m/s - 720 m/s

Pres H - V: 15 mm – 30 mm

Løpene på Chapuis X4
HØYDEREGULERING: Dette patenterte løpsbandet gjør det mulig å justere høydetreffpunktet på den ene pipa i forhold til den andre. Jeg går ikke nærmere inn på virkemåten. Poenget er at reguleringen må gjøres av en fagmann, men da er den forholdsvis lett gjort.
Framsiktet på Chapuis X4
FRAMSIKTE: Det fremre siktet sitter på en linjesikker rampe mellom pipene. Siktet er utstyrt med perlekorn og er justerbart i høyde.
Baksikte på Chapuis X4
BAKSIKTE: Siktebladet bak sitter på ei kvartskinne og er justerbart sideveis. Sikteskåret er markert med rød «styrefarge». På denne skinna er det også forberedt montering av baser for kikkertsikte. Til denne testen ble det brukt en Meopta Meostar R2 1-6x24 RD montert i Eramatic svingmontasjer.
Allerede abonnent?  Logg inn her

Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.

Bladet JEGER er Norges største jaktblad og kommer ut 11 ganger per år. På jeger.no finner du tusenvis av jaktreportasjer, våpen- og andre utstyrstester, tips til hundehold og jaktnyheter.


Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Jeger,

Terrengsykkel, Fri Flyt, Klatring, Landevei og UTE sine nettsider, app og e-magasin.

1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
Betal smartere med Klarna.

Abonnementene fornyes automatisk og kan sies opp når som helst, men senest før perioden utløper.

Abonnementet inkluderer også 500 øvingsoppgaver og tentamen til Jegerprøven. Med Jeger holder du deg oppdatert.

Les mer om våre abonnement

Har du spørsmål?

Vi svarer raskt på mail.