Beverjakt - jakttider og tips

Mange jegere kaller beverjakta for vårens vakreste eventyr.

Jakttid: Beverjakta varer fra 01. oktober til 30. april. Husk å sjekke lokale bestemmelser i din kommune, da noen kommuner har både kortere og lengre jakttid.

Det er lettere enn du tror å få bedre skuddsjanser i beverjakta. Vi gir gode tips på veien for å skyte bever. 

Det kan være lurt å bevege seg rolig på vannet i en kano, da beveren ikke er like vâr for bevegelser på vannet som bevegelser på land.

Vi har også skrevet en guide for å forklare hvordan du flår en bever steg for steg

annonse
Når kan man jakte bever?

Det er ikke uten grunn at mange kaller beverjakta for vårens vakreste eventyr, ettersom beveren da er på sitt mest aktive. Jakttiden på bever er fra 01. oktober til 30. april. Sjekk også eventuelle lokale bestemmelser i din kommune.

Hvordan jakter man bever?

Beveren er mest aktiv på natta, så tidlige morgener eller skumringsjakt blir fort aktuelt. Du bør skyte beveren på land for å sikre god bakgrunn og et godt skudd. Men det kan være lurt å bevege seg rolig på vannet i en kano, da beveren tilsynelatende ikke ser det som en like stor trussel som en lyd eller bevegelse fra land.

Hvordan flå en bever?

Beveren har ikke underhudsfett. Derfor kan den oppleves som vanskelig å flå pent. Men med litt tålmodighet og skarpe kniver, sitter du fort igjen med et flott skinn. Vi har skrevet en guide til hvordan du går fram steg for steg.

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen