Lag din egen beef jerky

Det er mykje næring i kjøtt, og næring treng du meir av på tur. Her får du oppskrift på tørka kjøtt, amerikansk spekemat, også kjent som Beef Jerky.

Sist oppdatert: 30. mai 2021 kl 07.00
hjemmelaget beef jerky
BEEF JERKY: Fås kjøpt i butikken, men du kan også lage det sjølv. Foto: Sigrid Henjum
Lesetid: 2 minutter

Beef Jerky er ein type marinert, delvis tørka kjøt. Dette er perfekt turmat som held seg lenge. 

Ein kan bruka storfe som er mest vanleg, men også kjøt frå hjort, elg og andre dyr kan nyttast. I denne artikkelen lærer du korleis du kan lage Beef Jerky sjølv.

Allerede abonnent?  

Hold deg oppdatert gjennom året, og få de beste jakttipsene før sesongen starter for fullt.

OrdinærUnder 28 år
Digital tilgang
79 kr/md i 12 md*
139 kr/md - ingen bindingstid
Med magasin
99 kr/md i 12 md*
+ 6 utgaver av magasinet Jeger

*Forutsetter 12 måneder bindingstid. Kanselleres når du vil, med tilgang ut bindingstiden.

Alle abonnement fornyes automatisk. Se Fri Flyts bruker- og abonnementsvilkår her.

 

Relaterte artikler

SPEKEMAT: Det går som en lek å speke fuglebryst om du følger vår guide.
Slik speker du skogsfugl, rype og due

Så lett speker du skogsfugl, rype og due

Smokepins flis-pinner til røyking av bacon, fisk og vilt.
Røykeboks eller røykepose?

Test av Smokepins til røyking

Holmsmoker røykeovn med pose trespon ved siden av.
Test av Holmsmoker røykovn

Røykgenerator som går som en røyk

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen

Tørket kjøtt – turmat | JEGER.NO