/ Hagle

Verdens eldste våpenleverandør

Beretta er en italiensk våpenprodusent, og en av verdens eldste våpenleverandører. Her har vi samlet 13 tester av hagler fra Beretta, inkludert flere modeller av klassikeren Silver Pigeon.

Sist oppdatert: 30. april 2024 kl 12.00
gravyren på beretta ultraleggero hagle
BERETTA: Verdens eldste våpenleverandør. JEGER har testet 13 hagler fra Beretta.
Lesetid: 4 minutter

Beretta ble grunnlagt av Bartolomeo Beretta og har vært eid av Berettafamilien siden det ble grunnlagt i 1526. Selskapet ledes i dag av Ugo Gussalli Beretta og hans sønner Pietro og Franco Beretta. Selskapet har hovedkvarter i Gardone Val Trompia i Italia.

Fabbrica d'Armi Pietror Beretta eies av Beretta Holdning som til sammen eier 26 selskaper. De har rundt 6000 ansatte. I 2021 hadde Holdning-selskapet en omsetning på 958 millioner euro og et driftsresultat på 146 millioner euro.

Moderne produksjon

Beretta startet produksjonen allerede tidlig på 1500-tallet. Siden den gang har selskapet vært en berømt merkevare for hovedsaklig hagler, og anses av mange for å være top notch i kategorien. 

På 1900-tallet sørget Pietro for at Beretta tok i bruk moderne produksjonsmetoder, ulike patenter for mekanismer og forenklet konstruksjon. Videre modernisering ble gjennomført av sønnene Guiseppe og Carlo. Beretta har hevdet seg som en av de mest moderne våpenprodusentene i verden. Det har ført til at selskapet har bygget multinasjonal karakter. 

I dag har Beretta produksjon og kommersiell aktivitet i USA og i flere europeiske land. Dette har bidratt til vellykkede virksomheter i militæret, offentlige myndigheter og privat sektor. En hagle fra Beretta kjennetegnes av høy kvalitet og godt håndverk. Merkevaren har blitt et naturlig valg for både konkurranseskyttere og jegere verden over.

LES OGSÅ: JEGER besøkte Beretta-fabrikken sammen med en nordmann som hadde bestilt en spesialbygget Beretta SO10 EEL til svimlende 1,3 millioner kroner.

Beretta silver pigeon 686 1 my19 hagle brun
KLASSIKER: Beretta 686 Silver Pigeon 1 MY19 er ei flott og driftssikker hagle.

Verdenskjente hagler fra Beretta

Beretta har et meget stort utvalg av jakthagler og konkurransehagler. Beretta 686 Silver Pigeon er en bestselgende hagle med et elegant og unikt design. Silver Pigeon er en hagle som med lang levetid som kan gå fra generasjon til generasjon.

Vi har testet første utgave av klassikeren, Beretta 686 Silver Pigeon 1. Dette er en hagle med godt utformet kolbe og godt tilpasset låsemekanisme.

Den oppgraderte Beretta 686 Silver Pigeon 1 MY19 har nytt optima choke HP-system og er en slank og lekker hagle. En betydelig oppgradering fra modell 1. Dette er mye hagle for pengene. 

Beretta 687 Silver Pigeon 3 er en flott og overdådig hagle. SP3 er vakker, balansert og ekstremt velbygget. Hagla har vesentlig oppgradert gravyre sammenlignet med forgjengerne. 

Beretta 692 Black B-fast Sporting er en utmerket ”skytemaskin” på alle vis. Den kan brukes allsidig til ulike skytedisipliner.

Beretta DT11 Sporting Black er en hagle med topp kvalitet i konstruksjon og materialvalg i alle ledd. Det er justeringsmuligheter for helt nøyaktig personlig tilpasning. 

Vi testet den haglen som har tatt flest OL-medaljer, Beretta DT 10. Den er solid og slites neppe ut. Den har et nydelige avtrekk og en avtrekkerenhet som lett kan plukkes ut. 

Beretta 690 Ultraleggero er den nyeste hagla fra den italienske storprodusenten. Det er en stilfull hagle med lavt vekt i fokus. Dette gjør at den er god å skyte med. 

Beretta 690 Field 1 er en klassisk og tidløs hagle med flott gravering og førsteklasses treverk. I tillegg til et vakkert design har den meget god løpskvalitet og choker. 

SL3 fra Beretta er først og fremst et fullblods jaktvåpen. Det er en utrolig vakker hagle med ​​utsøkt håndverk. I tillegg til å være håndbygget med bokslås og sideplater er den solid og driftsikker. 

BERETTA SL3 håndbygget hagle demontert i koffert
HÅNDBYGGET HAGLE: Beretta SL3

Beretta halvautomat

Den stilrene og halvautomatiske haglen Beretta A300 Outlander Synthetic er driftssikker. Den er veldig behagelig og har gode, støpte nettskjæringer med meget godt grep.

Beretta A400 Lite er en tøff, godt balansert og lett halvautomat-hagle. Den er rask og lettskutt. Skjeftet i svart techno-polymer gir haglen et litt futuristisk utseende.

I testen av Beretta A400 Xcel Multi Target viser det seg at dette er en hagle uten mangler. Det er den mest teknologiske halvautomatiske konkurransehaglen. Med driftsikker kvalitet og praktiske detaljløsninger er den et godt valg. 

Beretta A300 Outlander 61 cm en kompakt halvautomtisk hagle for dame. Under testen av damhagler opplevdes den som god å skyte med. 

Beretta A300 Outlander 61 cm halvauto dame svart
BERETTA HALVAUTO FOR DAME: Beretta A300 Outlander 61 cm
Publisert 20. april 2023 kl 15.51
Sist oppdatert 30. april 2024 kl 12.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen