/ Hagle

Test av 6 hagler fra Franchi

Franchi er opptatt av at deres hagler skal føles riktig, og ønsker å appelere til yngre jegere. En hagle fra Franchi er pålitelig og velbygd. JEGER tester 6 Franchi-hagler, både halvautomat, damehagle og over/under.

Sist oppdatert 23. desember 2023 kl 13.00
franchi hagle affinity demontert i gresset test
FRANCHI: Pålitelige og velbygde hagler fra en av verdens eldste produsenter

Franchi ble grunnlagt i 1868 av Luigi Franchi i Brescia, Italia. Siden den gang har Franchi produsert noen av de mest pålitelige og velbygde haglene på markedet. Selskapet er en avdeling av Beretta Holdning.

Som våpenprodusenter er Franchi opptatt av at det skal føles riktig. Da er det viktig at jeger og hagle er "i ett". I tillegg er Franchi opptatt av å appelere til de yngre jegerne.

I 1948 lanserte Franchi sin første halvautomatiske hagle, og selskapet fortsatte å innovere med lanseringen av sin første pump-action hagle i 1960-årene

Franchi-hagler kommer i et bredt spekter av modeller og kalibre. En hagle fra Franchi kjennetegnes av sin høye kvalitet, og mange jegere og skyttere sverger til Franchi på grunn av deres pålitelighet og presisjon. Disse egenskapene går igjen hos de fleste hagleprodusentene. Så hva gjør at Franchi sine hagler skiller seg ut?

Det som gjør en hagle fra Franchi unik er kombinasjonen av tradisjonelt italiensk håndverk og moderne teknologi. Franchi har en lang historie med å produsere hagler av høy kvalitet, og de har alltid vært innovative når det kommer til å implementere nye teknologier i produksjonsprosessen.

Så uansett hvilken Franchi-hagle du velger, kan du være trygg på at du får en pålitelig og høykvalitets hagle som vil gi deg mange års glede og suksess i feltet eller på skytebanen.

Franchi Elegante hagle nærbilde gravyre
ELEGANTE: Elegant gravyre på Franchis hagle Elegante

Over/under, halvauto og damehagle fra Franchi

Franchi Affinity Synth Black er en semi-automatisk hagle som er bygget for allsidighet og pålitelighet. Den har en syntetisk kolbe og en utskiftbar chokesystem som gir deg muligheten til å tilpasse haglen til enhver situasjon. Jegers testere fremhever at den er godt balansert med en god haglesving.

Franchi Affinity er en spesialdesignet hagle som er utviklet for damer. Haglen har en kortere kolbelengde og en slankere profil enn tradisjonelle hagler, noe som gjør den lettere å håndtere. Den oppleves som god å skyte med.

Franchi Affinity 3 Elite Cobalt er en halvautomatisk hagle som er spesielt designet for jegere og skyttere som ønsker et høykvalitetsvåpen med stilige detaljer. Haglen har en koboltblå låskasse og en skinnende kromfinish på de utskiftbare chokene. Det kjente Inertia-systemet sørger for at Affinity elite cobalt er dritsikker.

Ser du etter en hagle med vakkert utseende og god kvalitet er Franchi Elegante et godt alternativ. Den har en lekker gravert låskasse i stål og et velskapt treverk som gjør denne haglen til en av de mest stilige på markedet. Her får du mye hagle for pengene.

Franchi Intensity er en halvautomatisk hagle som er bygget for jakt og skyting i høy intensitet. Den har en lett ramme og en utskiftbar chokesystem som gir deg muligheten til å tilpasse haglen til forskjellige skyteforhold.

Damehaglen Franchi Instinct Catalyst blir beskrevet som god å skyte med. Den har en kortere kolbelengde og en slankere profil enn tradisjonelle hagler. Dette skal gjøre den lettere å håndtere.

Publisert 26. april 2023 kl 14.42
Sist oppdatert 23. desember 2023 kl 13.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen