– For å la alle deltakere legge forutsigbare og trygge planer, har NürnbergMesse beslutta å avlyse IWA OutdoorClassics 2021 i god tid. Den neste IWA-messa blir dermed 3.-6. mars 2022. De siste ukene har vi fått mye støtte og forståelse fra bransjen for å ta en slik beslutning, sier Petra Wolf i NürnbergMesse ifølge IWAs nettsider.

IWA 2020 i begynnelsen av mars ble avlyst på kort varsel: Mange i bransjen sto omtrent reiseklare da avlysingen kom. Til tross for den utfordrende situasjonen som har versert omkring korona i høst, har mer enn tusen utstillere likevel registrert seg til IWA-messen kommende år.

Annonse

– Det er derfor med enda større beklagelse at vi må avlyse IWA. Dedikasjonen og utstillernes vilje til å delta, forsterker vår overbevisning om at IWA fortsatt spiller en viktig rolle i bransjen, fortsetter Wolf.

LES OGSÅ: På utkikk etter nytt utstyr? Se oversikt over JEGERs utstyrstester

Opprettholder kontakten

IWA-teamet jobber nå med et midlertidig program, der flere online og fysiske hendelser kalt "Road to IWA 2022" skal avholdes. Startarrangementet blir 12. mars 2021, den første dagen av IWA-messa som nå er avlyst.

– Vi ønsker å tilby bransjen muligheten til å holde kontakten i disse turbulente tider, og jobber derfor hardt med å utvikle alternative konsepter. Vi vil savne den direkte kontakten, så mye er sikkert. Det er derfor enda viktigere å holde sammen som bransje og støtte hverandre, sier utstillingsdirektør Rebecca Schönfelder hos IWA OutdoorClassics.

Støttes av bransjen

– Vi beklager sterkt kanselleringen av IWA fordi det er så viktig for oss å møte våre partnere og medlemmer personlig. Men vi må alle prioritere helse og velferd. Derfor forstår vi helt avgjørelsen fra NürnbergMesse og ser fram til mars 2022, sier administrerende direktør Klaus Gotzen i JSM (tysk skytevåpen- og ammunisjonsprodusentforening). Han får støtte fra administrerende direktør Ingo Meinhard i VDB (Association of German Gunsmiths and Gun Traders).

Men allerede nå er IWA OutdoorClassics 2022 på blokka, for dem som liker å planlegge i god tid. IWA-messa i 2020 finner sted i Nürnberg fra 3. til 6. mars. Merk at arrangementet blir forskjøvet en dag, slik at det foregår fra torsdag til søndag.

LES OGSÅ: Sliten jaktgarderobe? Her finner du tester av jegerbekledning.