Afrika - Jaktreiser - tips og råd

Antilopejakt, bøffeljakt eller sporingsjakt på sebra? Afrika byr på spennende jakt etter dyr du ikke har jaktet på før.

Afrika er et stort og vakkert kontinent med mange forskjellige typer jaktreiser du kan oppleve. Vi skriver om sporingsjakt på sebra og hvordan du kan jakte på ulike typer av antiloper som eland, impala og kudu. 

Også villsvinjakt og jakt på bøffel er populært.

Vi har skrevet en guide for hvordan du kan få en god jaktreise til Afrika.

Vi skriver også om troféjaktens dilemma. Kan slik jakt i Afrika drives på en bærekraftig måte? Har den gode eller dårlige ringvirkninger?

Har du vurdert å dra på strutsejakt noen gang?

annonse
Hva kan man jakte i Afrika?

Det er mange forskjellige typer vilt du kan jakte på i Afrika. Det er for eksempel veldig vanlig med jakt på sebra, eland og andre typer antiloper. Også jakt på ulike typer villsvin og bøffel er populært. Og har du noen gang vurdert strutsejakt?

Hvordan fungerer en jakt i Afrika?

Mye av jakten foregår til fots. Men ofte starter jaktdagen i bil for å finne spor å følge. Flere steder er det vanlig at jaktområdet er delt inn i kvadratiske områder på fem ganger fem kilometer. Da kjører jegere og guide rundt til de finner spor, for så å prøve å snike seg innpå til fots. Om man er med på såkalt «culling», hjelper man til å minke bestanden på den eller de typene vilt som må reguleres i det område man jakter.

Vi har skrevet en egen guide der vi samler tips til hvordan du får en god jaktopplevelse i Afrika.

Er det bra med troféjakt?

Troféjakt er et vanskelig tema. Men tallene viser at velregulert troféjakt i Afrika faktisk bidrar til dyrevelferden ved at stedene som tilbyr jaktturisme får solide inntekter som kan brukes både for å beskytte dyr mot krypskyting og for å hjelpe lokalsamfunnet. Som regel går også kjøttet til lokalsamfunnet. Les mer i vår store gjennomgang av troféjakt.

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen