Vi i JEGER legger vår flid i å teste forskjellig utstyr for jegere. Målsettingen vår er å guide til jaktutstyr som gjør det best i test, for å gi deg bedre utbytte av jaktinteressen. 

Dette er produktene vi har testet ferdig til denne utgaven av JEGER:

Annonse

Revolusjonerende kikkert

En god teleskopkikkert lar deg speide etter vilt på lange avstander. Men å jobbe konsentrert med ett øye er ofte veldig slitsomt. Nå hører det fortiden til. Swarovski har begått kunststykket å revolusjonere teleskopkikkerten med dobbelt okular med sin BTX 35x95!

Smart bino bag

Lei av å ha kikkerten dinglende rundt halsen? Stone Glacier har en spennende løsning med sin Bino Bag. Her er kikkerten din lett tilgjengelig og godt beskyttet uten at du får vondt i nakken, og uten at den kommer i veien når du bøyer deg eller kryper fremover. Les mer i vår test av Stone Glacier Skyline Bino.

Solid sekk for damer

Vi er akkurat ferdig med å teste Osprey Ariel 85 plus, en stor ryggsekk for kvinner. Her får du lett plass til alt du trenger, både på korte og lange turer. Sekken fremstår solid til det aller meste, men har likevel noen små forbedringspunkter. Finn ut mer i vår test.

Amerikansk ammo for norske jegere

Amerikanske Federal har laget patroner i snart 100 år. Duger de for norske storviltjegere? Vi tester et stort utvalg, slik at du kan finne de beste patronene for din jakt og dine krav til inntrengning og presisjon. Les mer i vår gjennomgang av Federals ulike patroner.

Med bikkja rundt magen

Å ha hendene fri når du skal håndtere hunden, er ofte en fordel. Her kommer magebeltene til sin rett. Denne gangen har vi testet en rimelig variant fra Gaupa, som absolutt har noe for seg. 

Smart ullundertøy livet ut

Med ullundertøy fra Northern Playground slipper du å ta av deg skoene for å få av deg den svette ullongsen. Eller blotte bysten om du vil skifte BH. At produktene også har gratis livstidsservice er bra for miljøet. Les mer i vår test av Northern Playground Zipbra og Ziplongs.

Jakthansker med god passform

Härkilas jakthansker Pro Shooter holder fingrene varme tidlig i sesongen, og kan fungere som innerhansker i votter når kulda biter skikkelig. Passformen er nydelig, og våpenhåndteringen går som en drøm. Men slitestyrken kunne vært bedre. Les mer i vår test.

Lett og justerbar riflestokk

Det blir mer og mer vanlig med justerbare riflestokker. Denne gangen har vi testet modellen KCC Short, en utmerket stokk for alle som leter etter en slank og ergonomisk stokk med gode justeringsmuligheter. Les hele testen her.

Nedbrytbar hagleammunisjon

Jegere skal plukke opp tomhylsene sine. Om uhellet likevel skulle være ute, har produsenten Bioammo nå kommet med en serie haglepatroner som skal være tilnærmet fullt nedbrytbare. Men duger de som jaktammunisjon? Svaret får du i vår test

Instant coffee for felten

Du sitter på post og er kald og kaffetørst. Eller fremme ved bilen og lengter etter det flytende sorte gullet. Men termosen er ubønnhørlig tom. Vi har testet Self Heater +42°, en éngangs kaffeboks som varmer opp drikken på tre minutter. Falt den i smak?

Kikkertsikte for Ole Brumm?

På optikkfronten har vi testet et nytt kikkertsikte fra Sightmark, nærmere bestemt Citadel 3-18x50 MR2. Siktet er beregnet for langholdsskyting og jakt. Det følger med et lite lass av utstyr. Duger det i praksis?

Råbra halvauto!

Med 303 Synchro XT har Sauer laget en rifle som nesten får vår rifleekspert til å endre meninger om halvautoer. Flere av ankepunktene han tidligere har hatt mot slike rifle står for fall etter testen av denne børsa. Les hele testen for å lære mer.

Tester i JEGER nummer 7/ 2021

Fikk du med deg at vi har en stor samletest av gode kikkertsikter til under 10.000 kroner? Vi har tatt åtte sikter nærmere i øyesyn, og fant ut at konkurransen er overraskende jevn.

Praktisk slipejigg fra Work Sharp

Mange jegere har et forhold til båndsliperne fra Work Sharp. Denne gangen har vi testet selskapets nye slipejigg. Klarer de å konkurrere med andre merker som har laget slike jigger lenge? Svaret får du i vår test av Work Sharp PAJ.

Skalldress med evig impregnering?

Helly Hansen er ikke beskjedne i løftene, når de lover evigvarende impregnering på skalldressen Odin 9 Worlds Infinity. Selv om dressen primært er tenkt brukt til frikjøring og klatring, kan den ha interesse for rypejegere på utkikk etter en vinterdress.

Nytt navn på den termiske fronten

I takt med at teknologien blir allemannseie, dukker det opp nye leverandører. Det er tilfelle med Night Pearl, som har laget en termisk kikkert som fremstår gjennomtenkt. At den er billigere enn mange andre, skader jo heller ikke. Les mer i vår test av Night Pearl Scops 25 ELITE.

Helmaks halvauto for våte jegere

Har Franchi rett og slett laget ei ultimat hagle for jegere som stortrives når det er som våtest? Halvautomaten Franchi Affinity Elite Cobalt fremstår som et solid våpen for andejakt, gåsejakt, sjøfugljakt og andre fuktige jaktformer. Skjeftet i halvautohagla vi har testet har kamomønsteret Optifade Timber.

Utfordrer Garmin på pris

Kartmannen AS har laget en serie kart til GPS-enheter som konkurrer med Garmin på pris. Selv om detaljnivået er annerledes, vil kartene fort kunne være gode nok for norske jegere. Vi fant lite å klage på i vår test

Kikkertsiktefest

I tillegg til vår store breddetest av gode kikkertsikter til under 10.000 kroner, har vi også kjørt test av amerikanske Sightmark Citadel 1-6x24. Med skarpt senter og grei nok skarphet ut til kantene, er det et kurrant sikte til drivjakt.

Puss, puss, så får du….

...ren børse som holder lengre og gjør jobben! Det er ingen grunn til å sløve med våpenstellet på jakttur om du bruker Niebling Custom Kit, enten alene eller sammen med en Bore Blitz! Les mer i vår test

Varm og stille fleece

Swazi er populært blant norske jegere. Vi har testet fleeceanorakken Nahanni Shirt, og er langt på vei fornøyd. Den har få detaljer som bråker og er behagelig i bruk. Finn ut om jaktanorakken er noe for deg i vår test av Swazi Nahanni Shirt.

Tester i JEGER nummer 6 / 2021

Solid flerbrukstelt fra Hillebergs

Vi tester Hillebergs Nammatj 3 GT, et solid telt for ekstrem bruk som faktisk gir deg ​​​​​tre telt i ett om du kjøper ekstra stangholdere. Bruk for all del teltet som tiltenkt når været tilsier det. Men er det ikke mye mygg, kan gramjegere fint bruke ytterteltet for seg. Og er det finvær, duger også innerteltet på egenhånd. 

Høye støvler med god komfort

Tidligere har vi testet Crispi NW Titan, og var fornøyd med støvelen. Denne gangen er det storebror Hunter Evo som skal til pers. Klarer den å prestere godt under variert jakt i ulike krevende terreng? Svaret finner du i testen av Crispi Hunter Evo

Dagstursekk med fiffige løsninger

Osprey har med modellen Talon 33 laget en dagstursekk jegere bør være ekstra oppmerksomme på. Det går nemlig lekende lett å få staver ut av veien når du jakter på ski, i tillegg til at sekken har en lomme som bør glede brukere av gamle Garmin Astro. Les hva vi synes om sekken totalt sett i vår test. 

Termisk kikkert som tar kaka

Vi har hatt gleden av å teste det som antakelig er det råeste termiske utstyret på det sivile markedet! Pulsar Accolade 2 LRF XP50 PRO har to okular slik at du blir mindre sliten av å bruke kikkerten, og en kvalitetsfølelse av de sjeldne. Men den har og sine forbedringspunkter. 

Smarte kit for å trene med salong

Om du har Blaser R93 eller R8, er et 22LR-kit til en av disse to riflene en god investering for å få mengdetrening. Med enkle grep kan du gjøre jaktrifla om til en salongrifle der vekt, stokk og avtrekk holder seg likt. Men moroa koster.

Greit startsett for hjemmeladere

Hornady har laget et ladesett for nybegynnere som inneholder det meste du trenger for å komme i gang med hjemmelading. Settet er oversiktlig, og gir mye utstyr for pengene. Les testen for å finne ut av hva som følger med, og hva du eventuelt bør vurdere å kjøpe i tillegg.

Solid packraft for jegere…

.... og vanlige friluftsfolk! Norseraft er designet i Norge, og modellen Viking gruser fort andre konkurrenter på pris. Og kvaliteten, den er slett ikke dårlig! Les testen for å finne ut av hvordan vi har testet packraften, og hvorvidt du bør vurdere den som farkost under jakta.

Tester i JEGER nummer 5 / 2021

Forrige måned testet vi blant annet en bunnsolid jaktdress, tre kronografer, sovepose, hundesele, solcellepanel for viltkamera og en bærbar strømstasjon

Hundesele

KK-import har overtatt produksjonen av produkter fra Gaupa. Vi tester om Gaupa sporingssele holder mål.

Lading av viltkamera

Med et solcellepanel kan du forlenge driftstiden på viltkameraet ditt nærmest i det uendelige, i alle fall forutsatt at du lærer deg å sette det opp riktig. Sjekk Brecoms solcellepanel.

Vakumpakker

Denne solide maskinen fra Status Innovation passer bra for jaktlag eller ivrige jegere som trenger store vakuumposer. Status Provac 360 har noen smarte funksjoner som vi liker.

Sovepose

Kvinnelige gramjegere som vil holde varmen bør lese vår test av Sea to Summits Flame FM III, en dunsovepose på beskjedne 745 gram som likevel skal takle -4 grader på T-comfortskalaen.

Bærbar strømstasjon

Begrepet «bærbar strøm» får en litt annen betydning med Ecoflow River 600 Max, som både er et bærbart batteri og 220 volts omformer/inverter. Og skulle du glemme å lade den hjemme, kan den lades både via solcelle og sigarettenner i bilen.

Håndkikkert

Sightmarks Solitude 8x32 er en håndholdt kikkert rundt halvkiloen. Prisen tatt i betraktning leverer den godt, og kan anbefales for deg som leter etter en kikkert i mellomsjiktet.

Jaktdress

Hvor hardt kan man egentlig teste en jaktdress før det heller må kalles misbruk? Vår testekspert gjorde i alle fall sitt for å se om Härkilas jaktdress Mountain Hunter Pro holdt mål. Og resultatet må kunne kalles rimelig imponerende. 

Kronografer

Driver du med hjemmelading? Vi har testet tre kronografer på markedet som ikke er avhengige av overskyet vær for at du skal kunne måle hastigheten på kulene dine.