Selv om Terje Busk til daglig jobber med HMS i Akershus Energi, er han i tillegg en svært habil naturfotograf. Som en måte å bidra på, fikk småviltjegeren ideen om å bruke fotografkunnskapene sine.

– Da krigen utbrøt i Ukraina, ble jeg rådvill i forhold til at jeg følte jeg burde bidra med noe. I den forbindelse startet jeg en innsamlingsaksjon, som gikk ut på at jeg la ut ett av mine fotografi på auksjon, forteller Terje.

Annonse

Prisvinnende ulvefoto på auksjon

Det var ikke et hvilket som helst bilde Terje la ut på auksjon: Han tok like godt sitt beste bilde, som tidligere har gjort det svært bra i fotokonkurranser.

Viltlevende ulv i skog på Romerike.
Ulvebildet til Terje Busk innkasserte 16.000 kroner for å bistå ukrainske flyktninger. Foto: Terje Busk

– Det er av en viltlevende ulv knipset i Sørum kommune på Romerike. Fotoet ble tildelt gull i NM i naturfoto i 2020, i tillegg til at det ble kåret til det tredje beste naturfotoet samme år. Derfor tenkte jeg at bildet var verdig en slik auksjon.

Fotografiet ble redigert i en svart/hvitt-versjon for anledningen. Etter en ukes budrunde ble det solgt for 16.000 kroner, og hver eneste krone gikk til Flyktninghjelpens arbeid i Ukraina.

Gikk viralt på SoMe

For å nå ut så bredt som mulig, foregikk auksjonen på Facebook. Der var det mange som tok godt imot initiativet.

– Det ble lagt ut på min egen Facebook-profil, samt på gruppa «Norske Naturfotografer». For å skape en kjedereaksjon, utfordret jeg fem andre naturfotografer til å gjøre det samme, der de også utfordret fem nye, forteller Terje.

Dette ble møtt med en kjemperespons, med meldinger og kommentarer.

– Men mest gledelig er det at det er flere som har fulgt etter og auksjonert fotografier for betydelige summer. Pengene har gått uavkortet til hjelp i Ukraina, avslutter den fornøyde fotografen.

Er du interessert i å få tak i samme bilde eller andre naturfotografier, kan du sjekke Terje Busk’ portfolio. Her kan du lese mer om Flyktninghjelpens arbeid i Ukraina.