Utsetter anbefaling om skrantesyke-felling

Beslutninga om ei anbefaling fra Miljødirektoratet og Mattilsynets om hvorvidt Statens naturoppsyn skal felle rein i vinter på Hardangervidda, er utsatt.

Sist oppdatert 11. november 2021 kl 13.41
reinsflokk villrein foto åsgeir størdal
Miljødirektoratet og Mattilsynet utsetter anbefalinga si om ekstraordinær nedskyting på Hardangervidda. (Ill.foto: Åsgeir Størdal)

Klima- og miljødepartementet og Landbruks- og matdepartement har gitt Mattilsynet og Miljødirektoratet i oppgave å vurdere om det er nødvendig med et ekstraordinært uttak av villrein på Hardangervidda etter at den ordinære jakta ble avslutta i midten av oktober.

Denne vurderinga skulle etter planen overleveres til departementene fredag 12. november. Nå er den endelige vurderinga utsatt.

Planen er nå at den skal leveres i løpet av november 2021.

Venter på strukturtelling

Årsaken til utsettelsa er at strukturtellinga etter høstens villreinjakt har tatt lenger tid enn forventa på grunn av værforholdene.

– Strukturtellinga gir en oversikt over hvordan villreinen i Hardangervidda villreinområde er fordelt på alder og kjønn. Dette er en viktig del av faktagrunnlaget som ligger til grunn for anbefalinga, opplyser Miljødirektoratets nettsider.

Les også: Temasider om skrantesyke

Publisert 11. november 2021 kl 13.41
Sist oppdatert 11. november 2021 kl 13.41
annonse
Relaterte artikler
annonse

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen