Friluftsliv, jakt og fiske er åpenbart populært som aldri før i disse koronatider. Dette kunne NJFF notere seg seierspoeng for, særlig i form av det nye familiemedlemskap som viste seg å bli en suksess i 2021.

– Oppsummeringen av antall medlemskap i NJFF stanset på 116.120 medlemmer. Det er en økning på 6.070 fra året før, forteller organisasjonssjef Knut Erik Risvik i NJFF.

Annonse

NJFF passerte 100.000 medlemmer i 2002, og har tidligere vært over 117.000 medlemmer (2007), før medlemstallet de siste årene har stabilisert seg rundt 110.000.

Satsing på familien og "vill mat"

I jubileumsåret har NJFF satsa på økt synlighet og positive aktiviteter. Over hele landet ble jubileet feira gjennom "utebursdager" hvor alle var invitert til å få en smakebit av naturens beste råvarer.

– Vi har hatt en satsing på mat som vi kaller "Vill mat", fordi vi jo jakter og fisker i en høstingstradisjon. Vi høster jo av et overskudd – kortreist og emballasjefritt, påpeker Risvik.

I tillegg har NJFF arrangert en rekke kurs og aktiviteter for jegere og fiskere, og det har vært kinovisninger av forbundets jubileumsfilm. Hele organisasjonen har stilt opp, understreker Risvik.

Størst vekst i Hedmark og Nord-Trøndelag

– 2021 er også året da vi så et gjennombrudd for familiemedlemskap i NJFF. Det har slått godt an, og vi teller nå over 12.000 familiemedlemmer. Det lover godt for framtiden, synes Risvik.

Landsgjennomsnittet gir en medlemsvekst på 5,52% i 2021. Den største medlemsveksten er i NJFF Hedmark (9,83%), NJFF Nord-Trøndelag (9,81%) og NJFF Hordaland (9,40%). Under kan du se hvordan medlemsveksten fordeler seg:

Tabell som viser medlemstall 2021 i NJFF pr fylke
Fylkeslagene i Hedmark, Nord-Trøndelag og Hedmark har hatt størst vekst.