Lørdag 23. oktober feirer NJFFs lokallag over hele landet det store 150-årsjubileet. Det skjer uten stive snipper og høye glass, men gjennom en utebursdag rundt bålet – i tråd med dugnadsånden som danner grunnfjellet i organisasjonen.

Slik var det også onsdag kveld da NJFF Sentralt med god bistand fra Oslo JFF hadde en kickstart foran helgas arrangement på Frognerseterens Friluftssenter.

Annonse

Fem kjendiskokker varta opp med smakebiter på hva naturen kan by på. Espen Ness, Øyvind Hjelle, Stian Floer, Henrik Orre og Erling Sundal bød på både lekre ringduer, rådyr-retter og rakfisk servert på vafler.

LES OGSÅ: Rådyrjakt i helga? Se en smart måte for å slakte rådyr og hjortekalver!

Stor gave med god flyt

Med drøyt 200 frammøtte gjester, ble det dessuten både taler og en formidabel gave fra landets største grunneier.

– Som landets største grunneier møter vi jevnlig folk over store deler av landet. De ønskene vi oftest møter på i disse sammenhengene, omhandler tilrettelegging for jakt, fiske og friluftsliv. NJFF er en av de viktigste drivkreftene og samarbeidspartnerne vi har til dette, sa adm.dir. Gunnar Lien i Statskog.

Statskogs formidable gave til 150-årsjubilanten, var ikke mindre enn 50 båter. Disse skal inngå i prosjektet «Mine båter», der 150 båter fra før allerede er utplassert i fiskevann og fjorder over hele landet.

Båtene kan bookes av alle medlemmer i NJFF, og kan lånes mot å betale depositum på en felles nøkkel til alle båtene.

LES OGSÅ: Sjekk de nyeste testene i JEGER

Kollentåka skapte stemning

Hjertelig til stede på onsdagens «for-feiring» var også den berykta «Kollentåka». Den lyktes ikke med å legge noen demper på stemningen, da ingen så ut til å ha tenkt seg ut i høye svev.

Tvert imot: Sjøl om forbundsleder Knut Arne Gjems dro linjene helt tilbake til etableringa i 1871, valgte han heller jordnært nok å takke de 113.000 medlemmene rundt i landet som står på for jegernes og fiskernes sak.

Det samme gjorde adm.dir. Norunn Myklebust i Norsk institutt for naturforskning (NINA), som la vekt på den innsatsen som NJFFs medlemmer gjør lokalt: Gjennom å bidra i store og små forskningsprosjekt med observasjoner og registreringer, sikres viltforskninga viktige data fra hele landet.

RYPEJAKT I NAMDALEN: Når fukten redder jakta

ISAK elektropop samisk Ella Marie Hætta Isaksen NJFF 150 år
Elektropop-bandet ISAK med samiske Ella Marie Hætta Isaksen i spissen, hilste til 150-årsjubilanten med konsert på Frognerseteren Friluftssenter.

Lokal bursdag lørdag

Ingen bursdag uten bursdagssang – sjøl om det var av det mer moderne slaget: Det samiske elektropop-bandet ISÁK med Ella Maria Hætta Isaksen i spissen – også kjent gjennom NRKs Stjernekamp – spilte i uteamfiet på friluftssenteret. Fire låter ga en smakebit på hva årets landsmøte i NJFF kan se fram til.

Men før dette skal det avholdes utebursdag: 130 lokallag i NJFF arrangerer på lørdag en landsdekkende utebursdag. Der blir det servert mat fra og i den naturen som jegerne og fiskerne ivaretar gjennom jakt, fiske, dugnad og tilrettelegging.

De lokale arrangementene er gratis, og det blir utdeling av jubileumssluker, turkopper og mye mer. Du kan sjekke hva som er nærmeste arrangement på NJFFs nettsider

JEGER benytter også anledningen til å gratulere landets eneste organisasjon for jegere og sportsfiskere!

PERFEKT PÅ POST: Hva gjør at noen jegere alltid får dyr på sin post?