18. og 19. oktober gikk Ungdomsmesterskapet i løshund 2021 av stabelen i Etnedal. UM 2021 ble avholdt i regi av Hallingdal og Valdres Elghundklubb og Vest-Oppland Elghundklubb.

Det rapporteres om et godt arrangement med flotte premier. Ekvipasjene måtte jobbe under vanskelige forhold: Det var nysnø og varierende vind i alle de 15 terrengene der ekvipasjene gikk. Likevel var det kun tre ekvipasjer som ikke fant elg.

Totalt fikk seks hunder førstepremie og en av førstepremiene var på hjort med gjentak. En av ekvipasjene var inne på 7 meter fra en stor elgokse som nektet å flytte på seg. Ekvipasjen måtte til slutt kaste snøballer på den for å få den til å dra ut.

resultatliste ungdomsmesterskap løshund 2021
Her er resultatlista for Ungdomsmesterskapet løshund 2021.

Seier til Sara

I alt var det 15 startende ekvipasjer i ungdomsmesterskapet. Seieren gikk til Sara Kjensrud Auren (18) fra Hallingdal og Valdres Elghundklubb med jämthunden Veikulåsens H R Felix som gikk til 88,5 poeng.

Sara er fra Hedalen i Valdres, og er rutinert som hundefører og elgjeger. Som 16-åring felte hun sin første elg, ifølge Avisa Valdres.

Andreplassen gikk til Lars Erik Olsen fra Jotunfjell og Fjordane Elghundklubb med Gardfesthaugens AR Max. På tredjeplassen havnet Gjermund Sæthre fra Vestoppland EHK med Sigderdammens Alias Hårek.

Hallingdal og Valdres Elghundklubb og Vest-Oppland Elghundklubb arrangerer for øvrig også NM løshund til neste år. Base i 2022 vil også være Nythun fjellstue i Etnedal, Nord-Aurdal.