Blaser Infinity produseres av German Sports Optics i Wetzlar, kjent for optikkgiganter som Leica, Zeiss og Minox. Foreløpig kommer kikkertsiktene i 1-7x28 IC, 2,8-20x50 IC og 4-20x58 IC, samt rødpunktsiktet Blaser RD17. Importør Norma AS (www.norma.as) sendte meg Infinity 1-7x28IC, 2,8-20x50IC og RD17 til test. Utstyrt med Blaser-montasjer var alle klare for test på Blaser R8 Success.
Førsteinntrykket vitner om god Blaserkvalitet: Det er solid og kompakt i moderne design med en silkematt overflate. Zoominnstillingen er et gummiert og mønstret hjul med passe motstand. Det samme gjelder lokk, lys og parallaksejustering.
LES OGSÅ: Stor test av rimelige kikkertsikter til børsa

KJENT LOGO: Vil du ha denne over hele riflepakken din, kan du nå supplere med et Blaser-sikte.
Et nyskapende trekk med kikkertsiktene er at lys og parallaksejustering er plassert på høyre side, mens sidejusteringen er til venstre – altså motsatt av normalt. Det er faktisk en fordel for høyrehendte, fordi man slipper skifte grep på rifla når det skal justeres.
Siktene har retikkel i første fokusplan, og er følgelig medforstørrende. Dyrere sikter fra andre europeiske produsenter har gjerne retikkel i andre fokusplan. Det har sine fordeler, men er mest en smakssak. Siktene kommer kun med skinnemontasje.

SMART GREP: Blaser setter lys- og parallakse-justeringen på høyre side. Slik nytenking liker vi!
Lys i alle glass
Alle siktene har lys, noe som er en stor fordel særlig til drivjakt og skumringsjakt. Når den ytterste ringen på justeringstårnet (høyre side) trekkes ut, blir lyset aktivert. Det er en jevn og klar rødprikk med god kontrast som øker i styrke når du vrir hjulet med klokka. Ytterst i lokket sitter batteriet, som heldigvis er et vanlig CR 2032-batteri.

GODT FORKLART: Du slipper tvile på resultatet når du skrur av lokkene for å justere treffpunkt på kikkertsiktet.
Når siktet peker mer enn 70 grader opp/ 80 grader ned, eller kantes minst 60 grader, slås lyset automatisk av. Det samme skjer når kikkertsiktet er i ro i 10 minutter. Infinitysiktene har også Intelligent Variable Dot (IVD): Ved høy rødpunktstyrke blir prikken automatisk sterkere når forstørrelsen skrus under 4,5x på de to store siktene, mens størrelsen på rødprikken øker hos 1-7x28IC. Alle siktene er naturligvis tilpasset rifler som har IC Control-oppspenner, slik at oppspenneren tenner lyset.

LÅSESKRUE: Nullpunktet på justeringen låses med en unbrako-nøkkel, slik at du alltid finner tilbake.
Jeg hang opp en plakat inne mellom trærne for å teste skumringsegenskapene. Jeg kunne se plakaten tydelig i kikkertene lenge etter at det var for mørkt å se med bare øynene. Selv om 4-20x56’en er seriens skumringsspesialist, er 2,8-20x50 også et godt sikte til bukkejakt eller bøjakt i dårlig lys.

BREDT FELT: Med disse to er du godt dekt både til rask drivjakt, vanlig jakt og mørke timer på bøen.
Optisk kvalitet
Begge kikkertsiktene har et skarpt bilde helt ut i kantene. Color Corrective Coating (CCC) er brukt for å gi et naturlig fargebilde, mens linsene skal beskyttes mot støv og fuktighet med coatingen Smart Lens Protection (SLP). God lystransmisjon gjør at du kan utnytte kvelden lenge, og i skarpt motlys ser du godt og klart med siktene.

SMEKKERT DESIGN: Blaser-kikkertene framstår stilfullt og nøkternt med silkematt overflate og nøytrale detaljer.
Jeg fikk flere jegerkamerater til å sjekke siktene, alle godt vante med optikk av beste kvalitet. De var fornøyde med design, klar og god optikk, og likte at lys- og parallaksejusteringen satt på høyre tårn. Flere ble imidlertid overrasket da de sjekket synsfeltet til 1-7x28. Det er faktisk større enn på rødpunktsiktet RD17.

SMART BRUK: RD17 er enkel i bruk, med lett tilgjengelige knapper på toppen.
Blaser-siktene frister med knallbra kvalitet og brukervennlighet. Prisen er riktignok høy i forhold til mange andre topp-sikter, så det er bare et valg du må ta; om du vil det skal stå Blaser på hele våpenpakken din.
Ta også en kikk på våre andre tester av kikkertsikter.

LAV MONTASJE: Den lave, integrerte Blaser-montasjen gir god kinnkontakt.