/ Leder

Evige jaktmarker

Når du leser dette, håper jeg å være på de evige jaktmarker. Nei, ikke dem i gamle indianerbøker, men dem som vi er så heldige å ha rett utafor døra.

Sist oppdatert: 6. september 2022 kl 07.42
Lesetid: 3 minutter

Jeg synes det er et flott uttrykk: Tenk deg evige jaktmarker! Milevis med fjellbeiter der villreinen går, steinurer hvor fjellrypa trykker, lier der hjorten brøler og elgkua hviler med kalven, og fuglefjell som hver vår fylles av liv. 

Norske jegere har det godt, med den naturrikdom og de store områdene vi har. Det skal vi ikke ta for gitt, og det er noe vi må slåss for å ivareta. Vi får straks en ny test der vår egen strømregning, kraftpolitikere og industri vil tale høylydt for at enda mer natur båndlegges av vind- og vannkraft. 

Grunnen til at jeg har tid til å være på de evige jaktmarker akkurat nå – nærmere bestemt villreinfjellet – er at jeg rett og slett har ei drøy ukes opphold mellom to jobber:

I snart fem år har jeg hatt den store gleden av å være redaktør for JEGER. Jeg har gitt ut 50 magasin og rundt 4200 sider med lesestoff om favoritthobbyen min.

Samtidig har JEGER etablert seg i den digitale verden; et bevisst grep for å følge nye leservaner, men også for å gi jegerne et bedre tilbud: Ved å legge alt vårt lesestoff, alle våre guider og tester på JEGER.no, får leserne et rikt bibliotek som er åpent døgnet rundt for å lete i hvis de lurer på noe.

«Norske jegere både fortjener og er tjent med å ha ei oppegående jaktpresse. Sørg for å ivareta de jaktbladene vi har, enten det er JEGER eller konkurrentene.»

Det håper jeg jegerne verdsetter. Jeg har tidvis lurt de gangene kjeften har hagla når folk ikke får gratis tilgang til det jeg jobber med. At journalistikk skal være gratis på nett, er for meg like uforståelig som at noen skal bygge nytt hus gratis til meg fordi om snekkeren har kjøpt spikerpistol som endrer og effektiviserer produksjonen. 

Joda, det er mange gode råd å få på Facebook. Men media kan gi et større overblikk og kan uavhengig teste produkter mot hverandre uten influenserens sponsing. Og det er pressen som kan kreve svar fra myndigheter og politikere, slik JEGER blant anna har gjort for å avklare at termisk utstyr ikke er forbudt med dagens viltlov. Bare det siste året har vi satt fokus på behandlingstida for våpensøknader og kaoset rundt våpenkontorenes behandling av halvauto-søknader.

Min oppriktige mening er at norske jegere både fortjener og er tjent med å ha ei oppegående jaktpresse. Sørg for å ivareta de jaktbladene vi har, enten det er JEGER eller konkurrentene. Jeg har satt pris på å være med på å sette agendaen. Nå skal jeg kose meg på villreinfjellet før jeg starter i ny jobb. Så braker det løs med hjort- og rådyrjakt med beagle’n og børsa. Det blir en herlig høst. Takk for meg, takk for oppmerksomheten – og skitt jakt!

Publisert 20. august 2022 kl 11.35
Sist oppdatert 6. september 2022 kl 07.42
annonse
Relaterte artikler
annonse

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen