Forlenger jakttida rundt Hardangervidda

Miljødirektoratet åpner for jakttid på elg og hjort i januar 2022 i kommuner på og rundt Hardangervidda villreinområde.

Sist oppdatert 16. november 2021 kl 16.33
elg elgokse elghund
Elgjakta og hjortejakta rundt Hardangervidda utvides med en hel måned (arkivfoto).

Nylig kjørte Miljødirektoratet offentlig høring på forlengelse av jakttidene rundt Hardangervidda, som et ledd i kampen mot skrantesyke.

Samme grep er gjort tidligere i områdene som grenser mot Nordfjella villreinområde, der det ble påvist CWD hos villrein i 2016.

De forlenga jakttidene har sitt utspring i ønsket om å skyte ned mer av bestandene av anna hjortevilt også, fordi man mener det kan begrense smittespredningen.

"Formålet med utvidet jakttid er å øke uttaket av hjortevilt, og dermed redusere risikoen for å spre skrantesjuke til andre arter eller områder", heter det på Miljødirektoratets nettsider.

Les også: Slik skiller du ung og gammel hjortekolle

Jakt ut januar

Etter høringsprosessen som er omtalt tidligere på JEGER.no, blir nå jakttida for elg og hjort utvidet fra og med 1. januar 2022 til og med 31. januar 2022. Dette gjelder for kommunene Ullensvang, Vinje, Tinn, Rollag, Voss, Bykle og Suldal.

Dette er kommuner som ligger i eller nært Hardangervidda villreinområde hvor CWD, klassisk skrantesyke er funnet. Andre kommunene med areal i Hardangervidda villreinområde har allerede utvida jakttid, da de også har areal i Nordfjella villreinområde hvor jakttida er utvida for flere jaktsesonger.

Forskriften om utvida jakttid vil publiseres på Lovdata.no innen kort tid. I mellomtida kan du lese høringsforskrift og innspill her.

Guide for postjegeren: Hvorfor får noen alltid dyr på post?

Publisert 16. november 2021 kl 16.33
Sist oppdatert 16. november 2021 kl 16.33
annonse
Relaterte artikler
annonse

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen