I enden av en USB-kabel henger en flat kontakt med magnet som fester seg til lyktehodet. Det fungerer overraskende bra i praksis, og det er veldig greit å slippe pirke med en micro-USB i det vesle kontakthullet, som ellers er standard for led-lykter et hakk opp fra bunn-nivået. Som regel finnes det jo en mobillader eller uttak for 12 volt i nærheten som tilbyr USB.
Det er også fint at batteriet er et standard utskiftbart 18650-batteri. Det kan lades i egen lader og gir lys i andre lykter som bruker samme batteritype. Med tilleggsbatteri i sekken er det enkelt og betryggende å ha ekstra strøm med seg på tur.
Lysstyrken på opptil 1200 lumen holder til det meste, så lenge det ikke er søkelykt-egenskaper man er ute etter. Lyskjeglen er bred, med forholdsvis myk overgang fra senterlys til strølys på sidene. Bruker du den på sti, oppleves det som at den gir et godt kompromiss mellom rekkevidde og lys til sidesynet. Lyset er såpass mykt at nærarbeid som slakting eller fluebinding blir behagelig, uten at skarpt lys fra den sentrale ildkulen stadig blender deg tilbake.
Hodelykten kan fjernes fra pannebåndet og festes med klips til brystlommen, eventuelt med magneten i enden av lyktehodet mot passende overflate.
Vi liker den vesle Fenix’en godt: Den er lett å ha med i lommen, og gir kraftig lys når man trenger det. Med en pris på kr 999,- er dette mye for pengene, med en aldri så liten «løp og kjøp»-faktor! Les flere av våre hodelykttester her.