/ Leder

Mange jaktmuligheter

Våren er ikke tiden for å sitte inne, for sjelden har fjellet så mye å by på som nå. Om du ikke har tilgjengelig jakt i ditt område, hva med å prøve deg på jakt etter storrøya?

Sist oppdatert: 11. mai 2023 kl 20.00
Lesetid: 2 minutter

Vi er inne i en veldig fin årstid, for våren har mye bra å by på. Selv om undertegnede helst skulle vært permanent til fjells i Tromsfjellene på jakt etter storrøyer i denne tiden, så må man nøye seg med de turene man får. Det er noe ekstra med det å være på vårisen og se ned i krystallklart fjellvann, på grunnene hvor storrøyene kan ta turen innom i hvert øyeblikk.

Som oftest blir det bare med håpet, men når storrøya først kommer forbi, pumper adrenalinet i hver eneste muskel i kroppen. Jakten på de store røyene kan være vanvittig spennende, men på samme tid kan det være langdrygt og kjedelig når man ikke ser noe.

LES OGSÅ: Når jakta koster mer enn den smaker

Da er det fint å flytte fokuset over på det rundt seg. Fjellet våkner til liv etter en lang vinter, barrabbene tiner fram og gir endeløse muligheter for å finne idylliske leirplasser. Sola varmer og gjør livet på fjellet til en lek sammenlignet med midtvinters. Fisken er som regel også mer aktiv.

«Fjellet våkner til liv etter en lang vinter, barrabbene tiner fram og gir endeløse muligheter for å finne idylliske leirplasser.»

Men, dette er et jaktblad, og selv om jeg jakter storrøyer om våren er det også muligheter for å jakte vilt. For en som er oppvokst med rypejakt, er det overraskende hvor mye man kan jakte på utenfor høysesongen om høsten.

Seljakt, beverjakt, revejakt, minkjakt, ja listen er lengre enn man skulle tro. Er man av det ivrigste slaget, er det ikke langt unna at man kan jakte hele året igjennom, så lenge man ikke er redd for litt ekstra planlegging og reising.

For min egen del er det rype- og skogsfugljakta som betyr mest. Med en lidenskap for både jakt og fiske, er det en kombinasjon som passer fint sammen. Sannsynligvis er det også noen av dere lesere som har de samme kombinasjonene.

Hva enn du måtte gjøre om våren, nyt tiden hvor du ennå ikke trenger å ha myggspray på pakkelista!

LES OGSÅ: Hvordan får vi med oss flere på jakt?

Publisert 29. april 2023 kl 10.29
Sist oppdatert 11. mai 2023 kl 20.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen