/ Leder

Kom deg på banen, ta smittehensyn

Miljødirektoratet har varsla at det ikke blir corona-walkover på høstens storviltprøve. Det er ei avgjørelse vi støtter.

Sist oppdatert: 19. april 2021 kl 06.50
Storviltprøven skyting jakt
Kom deg på skytebanen, og ta alle nødvendige smittehensyn.
Lesetid: 3 minutter

Miljødirektoratets beslutning i fjor om å avvike fra kravet om skyteprøve for storvilt-jakt, kom med en bismak: Det kunne vært ei mellomløsning med frivillige treningsskudd, men holde fast ved oppskytinga.

Men Miljødirektoratet skal uansett ha ros for at de var fleksible i en uoversiktlig situasjon. Og er det noe det siste året har lært oss, så er det at den litt leie influensaen var noe atskillig verre enn det de fleste av oss hadde drømt om.

Men det siste året har også lært de fleste av oss mer om smittevern og gode forholdsregler. Miljødirektoratet er nå ute i god tid og varsler at alle storviltjegere må skyte opp i 2021.

DFS og NJFF har denne gangen bedre tid til å rigge seg for å drille skytebane-mannskapet. Og seriøse jegere bør dermed ha alle muligheter til å ta større ansvar foran høstens oppskyting:

Altfor mange av oss har erfaring med tilstandene på banen de siste skytedagene før jaktstart. Med kø – og noen steder til og med timebestilling – er det duka for sammenstimlinger av det slaget som nå er spesielt uønska. Desto større grunn er det i år til å komme tidlig på banen.

«Bruk årets smittesituasjon som et tiltrengt spark bak: Iverksett alle de gode forsettene du sikkert har hatt ved hver skuddsjanse som du har brent eller latt gå.»

For alle veit det: Skytetrening er ferskvare. Skal du bli bedre, hjelper det mer med litt og heller jevnlig skyting enn langdryge skippertak. Så bruk derfor årets smittesituasjon som et tiltrengt spark bak:

Iverksett alle de gode forsettene du sikkert har hatt ved hver skuddsjanse som du har brent eller latt gå, og ved hver jaktsesongs slutt. I år kan skytinga bare bli bedre.

Og det skal ofte ikke så store grep til for å løfte treffprosenten mange hakk. Vi i JEGER hjelper deg gjerne med tips til bedre teknikk: Ringreven Jan Fredrik Monsen fra Bergens JF deler sine beste råd og mener den gjengse jeger kan bli formidabelt bedre med noen få tiltak

Ta skytinga på alvor: Som jegere er vi prisgitt storsamfunnets aksept for å utøve vår hobby, enten vi liker det eller ei. Et viktig premiss er at vi ikke skadeskyter. Derfor håper jeg at du tar turen på banen, særlig når det trolig vil lempes på korona-restriksjonene i takt med vaksineringa. 

Kjenn ditt ansvar for viltet og jaktas anseelse, så vi slipper vekst i antallet skadeskytinger, samtidig som du støtter din lokale skytebane. Oppfordringa til slutt er ellers den samme som i fjor: Husk å vaske henda både i for- og etterkant!

Publisert 19. april 2021 kl 06.50
Sist oppdatert 19. april 2021 kl 06.50
annonse
Relaterte artikler
annonse

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen