Europa - Jaktreiser, reportasjer og råd

Du trenger ikke dra så langt for å oppleve fantastiske jaktreiser. Europa byr på det meste.

Bli med til Skottland, hvor du kan jakte på hjort i høylandet. Eller kanskje det heller frister med en godsjakt etter fasan? Også råbukkjakt og jakt på fjellgeit er mulig.

I Irland kan du jakte både hjort og sikahjort, mens England kan skilte med voksende forekomster av muntjak (kinesisk vannrådyr).

I de nordligere traktene frister det kanskje mer med jakt på villrein eller jakt på fjellrev? Begge deler kan du oppleve på Island.

Også Øst-Europa frister med mange forskjellige typer jaktreiser. Det er veldig populært med vårjakt på råbukk i Polen. Én av våre skribenter beskriver rådyrjakta i Polen som å «vasse i vilt».

Også sommerjakt på brunstig bukk er mulig. Ellers er det vanlig med drivjakter etter både hjort, rådyr, dådyr og villsvin. Det kan fort bli mange skuddsjanser!

Ungarn frister med stor hjort! Eller hva med Sveits, der felt gems fraktes med paraglider!

Rovviltjegerne kan også få sitt i Europa. Latvia tilbyr utenlandske jegere å være med på gaupejakt, mens du kan jakte gullsjakal i Bulgaria.

annonse
Hvordan kan jeg jakte rådyr i Polen?

Rådyrjakt i Polen er veldig populært, og kanskje særlig vårjakt på råbukk. Drar du på en jaktreise til Polen, må du være forberedt på å vasse i rådyr. Du kan også jakte på høysommeren, da det er mulig å jakte brunstig bukk i juli.

Også drivjakter etter forskjellige typer vilt som hjort, rådyr, dådyr, villsvin og rev er vanlige. Hjortejakt i Polen er spennende.

Hva kan jeg jakte i Skottland, Irland og England?

Storbritannia kan by på mange jaktopplevelser! Mange nordmenn drømmer om å jakte hjort i det skotske høylandet. En godsjakt etter fasan står også høyt i kurs. Råbukkjakta i Skottland er også en spennende opplevelse, men det er også mulig å jakte på fjellgeit.

Mange setter også pris på at en jaktreise til Skottland lett kan kombineres med andre aktiviteter.

Kan man jakte rovdyr i Eruopa?

Reis til Latvia om du har lyst til å være med på gaupejakt. Og i Bulgaria kan du være med på å jakte på gullsjakal.

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen