Mange har fått med seg at halvautomatiske jaktrifler med "størst ildkraft" blir forbudt, men Senterpartiet med Jenny Klinge i spissen kjempa gjennom en kompensasjonsordning. Sjøl om denne ikke er på plass, lover Justisdepartementet at alle som leverer etter 1. juni 2021 og fram til forbudet trår i kraft 1. juni 2024, skal få samme kompensasjon for halvautomatiske rifler som blir forbudt.

Annonse

Quiz for ferske jegere...

Vi i JEGER vil gjerne bidra til norske jegeres kunnskapsnivå, og har tidligere laga 500 testspørsmål for jegerprøvekandidater med tilhørende jegerprøvetentamen. Løsningen er gratis hvis du er JEGER-abonnent.

Tidligere i mai prøvde mange vår første quiz med 15 spørsmål om den nye våpenloven. Av mer enn 1700 besvarelser, var det drøyt 600 besvarelser med 12 eller flere riktige svar. Altså er det bare litt over en tredjedel som ville bestått hvis det hadde vært Jegerprøveeksamen med krav om 80 prosent eller flere riktige svar...

...og quiz for erfarne jegere

Vi håper at jegerne er klare for ei ny utfordring: Nå har vi laga en ny quiz med ytterligere 15 spørsmål, der du ikke trenger å være abonnent for å prøve deg. Du finner mange av svarene i vår Jegerjuss-artikkel om endringene i våpenloven, men merk deg også endringene i krav hvis du frakter våpen i bilen.

Quiz-konkurransen med trekning av premier ble avslutta 14. juni. De som klarte 80 prosent riktige svar eller mer, var med i trekningen av følgende premier:

1.premie: JEGER-sekken, den sylskarpe kniven vår og en stilig caps.
2.premie: 2 premieringer med hhv. en tursekk og en kniv.
3.premie: 5 premieringer med JEGER-capsen i kamuflasjemønster.