Merk at svarfristen på vår quiz-trekning gikk ut 23. mai, men du kan likevel teste kunnskapene dine. 

Ny våpenlov og tilhørende våpenforskrift har lenge vært under arbeid i Stortinget. Nylig meldte Justis- og beredskapsdepartementet og minister Monica Mæland at den nye våpenloven trer i kraft 1. juni 2021.

Annonse

Mange jegere har sett fram til at den nye loven trer i kraft, blant anna fordi dette øker antallet tillatte våpen i jaktvåpengarderoben. Men er du oppmerksom på hvilke negative endringer som slår inn?

Quiz for ferske og erfarne jegere

Vi i JEGER ønsker å bidra til norske jegeres kunnskapsnivå, og har tidligere laga en spørsmålssamling for jegerprøvekandidater med tilhørende jegerprøvetentamen. Løsningen er gratis hvis du har JEGER-abonnement.

Nå følger vi opp med 15 spørsmål om ny våpenlov og ny våpenforskrift, der du ikke trenger abonnement for å prøve deg. Du finner mange av svarene i vår Jegerjuss-artikkel om endringene i våpenloven som gjelder fra 1. juni 2021, men merk deg også endringene i krav ved våpentransport.

Får du 80 prosent riktige svar, kan du bli en av åtte heldige vinnere i quizkonkurransen der vi trekker følgende premier: 

  • 1.premie: Vi trekker én heldig vinner som får JEGER-sekken, den sylskarpe kniven vår og en stilig caps.

  • 2.premie: Vi trekker to andrepremier der den ene vinner en tursekk og den andre vinner en kniv.

  • 3.premie: Vi trekker fem vinnere som får JEGER-capsen i kamuflasjemønster hjem i postkassa.

Merk at du må legge igjen navn og epostadresse for at vi skal få kontakt med deg når premiene er trukket. Svarfrist er søndag 23. mai.